Validitatea alegerilor la preşedinţia FRF din 5 martie, CONTESTATĂ în instanţă

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), membru afiliat al FRF, a depus oficial o contestaţie la Judecătoria Sectorului 2 prin care solicită anularea alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Română de Fotbal câştigate de Răzvan Burleanu la 5 martie.

485 afișări
Imaginea articolului Validitatea alegerilor la preşedinţia FRF din 5 martie, CONTESTATĂ în instanţă

Răzvan Burleanu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Preşedintele AJF Giurgiu, Viorel Leşeanu, a declarat, vineri, agenţiei de presă MEDIAFAX, că motivul contestaţiei îl reprezintă participarea la alegeri a cluburilor şcolare, structuri de drept public care conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) în vigoare nu aveau drept de vot.

"Am depus o contestaţie la Judecătoria Sectorului 2 în numele AJF Giurgiu privind legalitatea alegerilor. În primul rând, cluburile sportive şcolare, fiind cluburi de stat, de drept public, nu aveau voie să participe la alegeri. Şi se ştie că ROAF-ul prevede că au dreptul să participe numai cluburile sportive de drept privat. Eu am făcut această contestaţie după ce am primit hotărârea prin poştă. Hotărârea Adunării Generale din 5 martie a fost trimisă fiecărei asociaţii prin poştă. Apoi am făcut contestaţie în jurul datei de 20 sau 21 martie, nu mai ştiu exact la ce dată e înregistrată", a declarat Leşeanu pentru MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că atâta timp cât nu s-a respectat ROAF-ul, alegerea lui Răzvan Burleanu în funcţia de preşedinte nu poate fi legală. "Nu ştiu care va fi răspunsul, dar sunt şi eu curios. Şi noi avem statute la AJF. Sunt preşedinte de atâţia ani şi niciodată nu mi-a plăcut să nu respect statutul. Ăsta este actul legal după care trebuie să meargă o activitate. Atât timp cât s-a făcut această greşeală, eu consider că nu poate fi legală. Acum rămâne ca legiuitorul să spună care este treaba. Eu nu am nimic, nici cu conducerea federaţiei, eu am contestat doar valabilitatea alegerilor", a afirmat Leşeanu.

Întrebat dacă nu se teme de eventuale represalii în urma acestui demers, Leşeanu a spus: "Teamă? Păi dacă mi-era teamă nu eram preşedinte din 1991. Dacă aperi o cauză dreaptă şi ţi-e teamă, nu ai ce căuta într-un sport şi o ramură a fotbalului. De ce să-ţi fie teamă dacă aperi o cauză dreaptă. În definitiv, eu nu am cerut marea cu sarea, eu vreau să mi se dea răspuns".

Preşedintele AJF Giurgiu a precizat faptul că nu a participat la alegerile din 5 martie din motive pe care nu a dorit să le facă publice. "Nu am participat la alegeri din motive pe care nu vreau să le dezvălui, e dreptul meu. Este democratic să votezi şi să nu votezi", a mai spus oficialul giurgiuvean.

Juristul AJF Giurgiu, Adrian Raţiu, a declarat că demersul în instanţă cuprinde două categorii de contestaţii. "Trebuie să se acorde un termen, încă nu s-a stabilit traseul administrativ pentru procedura de citare, pentru că e depus foarte recent. Nu s-a acordat termen, urmează să se întâmple. S-a depus acea cerere de anulare a hotărârii Adunării Generale. Sunt două categorii de motive. În primul rând sunt nişte domni şi nişte asociaţii care nu aveau dreptul să participe şi au umflat rândurile celor care au votat. Fără dânşii, probabil că nu ar fi avut cvorum. Pe de altă parte, sunt o serie de asociaţii sau cluburi care au votat prin oameni care nu îndeplineau condiţiile statutare să-i reprezinte la vot. Sunt anumite condiţii speciale acolo şi dacă omul pe care îl trimiţi să voteze nu le îndeplineşte, înseamnă că nu poate vota", a declarat Raţiu pentru MEDIAFAX.

Întrebat câte cluburi nu ar fi avut dreptul să voteze la alegerile din 5 martie, Raţiu a precizat că actuala conducere a FRF a refuzat să-i prezinte lista cu alegători: "Avem o problemă aici, pentru că noi acţionăm din anumite informaţii. Nu am văzut listele cu voturi. Listele cu voturi sunt ţinute de actuala conducere a FRF şi nu prea vor să aibă nimeni acces la ele, să se vadă cum s-a votat, cine a votat. Şi atunci, noi sperăm, ca prin instanţă, să obţinem acest drept. Am făcut o cerere oficială la FRF, încă nu ne-au dat un răspuns şi considerăm că şi tăcerea e un răspuns. Atunci, o să mergem la instanţă să obţinem ceea ce nu vor să ne dea domnii de la FRF".

Până la ora transmiterii acesteu ştiri, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, secretarul general al forului Gheorghe Chivorchian şi juristul Adrian Stângaciu nu au putut fi contactaţi.

Răzvan Burleanu a fost ales, la 5 martie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), el primind 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram. La alegeri nu a mai participat candidatul Gheorghe Popescu, cu o zi înaintea alegerilor fostul internaţional fiind condamnat în Dosarul transferurilor la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici