Vasile Câtea, preşedinte FR Box: Viorel Soroceanu a fost un om sufletist, care a trăit pentru box

Sportul ieşean a primit, miercuri dimineaţă, în a treia zi de Crăciun, o grea lovitură. La primele ore ale dimineţii, vestea morţii antrenorului emerit de box Viorel Soroceanu s-a împânzit rapid pe reţelele de socializare şi i-a şocat pe toţi cei care l-au cunoscut.

546 afișări
Imaginea articolului Vasile Câtea, preşedinte FR Box: Viorel Soroceanu  a fost un om sufletist, care a trăit pentru box

Vasile Câtea, preşedinte FR Box: Viorel Soroceanu a fost un om sufletist, care a trăit pentru box

Antrenorul în vârstă de 63 de ani suferea de ciroză hepatică, recent şi-a pierdut şi mama, iar toate aceste necazuri l-au împins la un gest extrem. Îndrăgitul antrenor a fost găsit în maşina sa, într-o parcare, cu venele tăiate, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Consilierul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Iaşi, Alexandru Cişman, a fost un apropiat al antrenorului Viorel Soroceanu şi l-a ajutat mult în ultima perioadă, în special după ce fostul boxer a fost diagnosticat cu ciroză hepatică. Acesta a dezvăluit ultima discuţie pe care a avut-o cu antrenorul, cu două săptămâni înainte de tragica întâmplare.

„Acum două săptămâni, Viorel a venit la mine şi m-a întrebat ce trebuie să facă pentru a închide activitatea clubului său Box Club Soroceanu. I-am explicat ce paşi trebuie să facă, care sunt procedurile. L-am întrebat de ce vrea să închidă clubul, iar el mi-a spus că nu mai vrea să continue, că nu mai poate. Nici prin gând nu mi-a trecut că la scurt timp se va întâmpla o tragedie. Păcat, mare păcat. El a trecut prin momente mult mai grele atunci când a fost diagnosticat cu acea boală. Decesul mamei sale l-a afectat mult şi poate că acest necaz a contribuit şi el mult la gestul lui extrem”, a declarat Alexandru Cişman.

O altă decizie care parcă i-a prevestit sfârşitul a fost cea de cerere de pensionare de la CSS Unirea, unde era plătit cu ora. „El lucra în ultima perioadă şi la CSS Unirea, fiind plătit cu ora, iar în luna noiembrie am înţeles că a făcut o cerere de pensionare, spunându-i directorului că nu vrea să mai continue”, a completat Cişman.

Cei care l-au cunoscut pe Soroceanu, de la sportivi şi până la antrenori, colegi de suferinţă în colţul ringului, au primit şocaţi vestea morţii antrenorului.

„A fost un antrenor deosebit, un om devotat sportului poate mai mult decât familiei. Este o pierdere foarte grea pentru boxului ieşean, pentru boxul românesc. Mai putea împărtăşi copiilor din tainele boxului încă mulţi ani de acum încolo. A făcut numai bine în jurul lui, era un mare sufletist. Probabil moartea mamei sale l-a afectat foarte tare, a fost încă un necaz mare pentru el pe lângă boala de care suferea”, a spus Alexandru Cişman, acesta fiind completat de Nicu Brânzei, antrenorul secţiei de box de la Clubul Sportiv CFR Iaşi: „O veste cutremurătoare pentru boxul ieşean şi românesc. Viorel a făcut cinste Iaşiului, a scos numeroşi campioni, dar din păcate viaţa sa s-a curmat prea devreme. E ca un meci de box care trebuie să dureze 12 reprize şi se încheie după 4 reprize. Mai avea mult de trăit şi de oferit boxului”.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea, a primit şi el cutremurat vestea morţii lui Soroceanu. „A fost un om sufletist, care a trăit pentru box. A dat totul acestui sport. Un om inimos, care a făcut multe lucruri frumoase alături de maistrul Iosif Matthes. Dumnezeu să-i odihnească pe amândoi! Ovidiu Bobârnat a fost vârful carierei sale de antrenor, dar a pregătit la cluburile Voinţa şi Nicolina mulţi alţi sportivi de valoare. A fost primul antrenor de box din Iaşi care s-a aplecat şi asupra fetelor şi a deschis o secţie feminină, cu care a avut rezultate frumoase”, a declarat Vasile Câtea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici