Vasile Turcu, fost acţionar al clubului Dinamo, internat de urgenţă la Spitalul Floreasca după ce a încercat să se sinucidă

Fostul acţionar al Dinamo Bucureşti, Vasile Turcu, a fost transportat, miercuri, de urgenţă la Spitalul Clinic Floreasca după un stop cardio-respirator, a confirmat pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

16934 afișări
Imaginea articolului Vasile Turcu, fost acţionar al clubului Dinamo, internat de urgenţă la Spitalul Floreasca după ce a încercat să se sinucidă

Fostul acţionar Dinamo, Vasile Turcu, internat la Spitalul Floreasca după un stop cardio-respirator (Imagine: VICTOR CIUPULIGA/ MEDIAFAX FOTO)

UPDATE 17:01 Pompiliu Popescu: Vasile Turcu are şanse mici să-şi revină

Pompliu Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale, susţine că şansele ca Vasile Turcu să-şi revină sunt destul de mici: ”Şansele sunt infime, sunt foarte mici pentru că odata afectaţi centri nervoşi, sansele sunt din ce in ce mai mici să îşi revină, chiar dacă se află la terapie intensiva, susţinut de aparatele vitale.

TITLURILE ZILEI

Întotdeauna trebuie să fii rezervat în această situaţie, pentru că numai miracolele sau minunile te mai pot salva. Probabil că a intrat într-un moment de instabilitate psihică, care l-a determinat să recurgă la acest gest. Nu, am vorbit ultima dată acum 6 luni, 8 luni, dar eu il stiu un om cumpătat, un om echilibrat”, a declarat Pompiliu Popescu la ProSport LIVE.

UPDATE 14:20 Surse apropiate familiei fostului acţionar dinamovist susţin pentru ProSport că Vasile Turcu este în acest moment intubat şi are un hematom pe creier. Medicii încearcă să-l stabilizeze în aceste momente.

UPDATE 14:19 Surse medicale au confirmat pentru MEDIAFAX că Vasile Turcu a încercat să se sinucidă prin spânzurare.

Vasile Turcu dus de urgenţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca

Fostul acţionar al Dinamo Bucureşti, Vasile Turcu, a fost transportat, miercuri, de urgenţă la Spitalul Clinic Floreasca după un stop cardio-respirator, a confirmat pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Vasile Turcu a fost găsit într-o locuinţă din nordul Capitalei, zona Nicolae Caramfil. Potrivit sursei citate, acesta ar fi încercat să se sinucidă prin spânzurare.

Puţin după ora 10.00, a fost efectuat un apel către serviciul de urgenţă 112 de către o femeie, care a spus că are nevoie de o echipă medicală pentru un bărbat inconştient, fără a preciza despre cine sau despre ce anume este vorba, potrivit unor surse medicale.

La faţa locului a fost trimisă o ambulanţă, care l-a găsit pe bărbat, Vasile Turcu, în stop cardio-respirator, acesta fiind resuscitat. După ce a ajuns prima ambulanţă, a fost trimisă şi o doua ambulanţă cu medic.

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe al Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a precizat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că Vasile Turcu a fost transportat de urgenţă la spital după ce a suferit un stop cardio-respirator.

Fostul acţionar al clubului Dinamo Bucureşti a fost resuscitat, fiind, la ora transmiterii ştirii, internat în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

Date suplimentare despre starea de sănătate a lui Vasile Turcu nu pot fi furnizate, la cererea familiei, a mai precizat Opriţa pentru MEDIAFAX.

Rreprezentanţi ai Poliţiei Capitalei au precizat că poliţia a fost sesizată cu privire la un bărbat care ar fi avut o tentativă de suicid, acesta fiind preluat de către un echipaj de salvare şi transportat la spital. În acest moment, Serviciul Omoruri efectuează cerectări în vederea stabilirii condiţiilor în care s-a produs evenimentul.

Voia să revină în fotbal

Recent, Vasile Turcu dezvăluise la ProSport LIVE că ia în calcul o revenire în lumea fotbalului, la mai bine de şase ani după ce renunţase la pachetul de acţiuni deţinut la Dinamo.

În urmă cu mai puţin de o lună, Turcu preciza că şi-ar dori să facă din nou echipă cu Cristi Borcea şi Nicolae Badea, oamenii alături de care investise şi la Dinamo.

Vasile Turcu a fost audiat, în februarie 2015, la DNA în legătură cu transferul jucătorului Ştefan Radu. El a preczat precizat în declaraţia scrisă depusă la DNA că suma totală a transferului lui Ştefan Radu la Lazio Roma a fost de 5.355.000 de euro, gruparea italiană neachitând alţi bani în afară de aceştia. "Suma totală pe care clubul Lazio Roma a achitat-o Clubului Sportiv Dinamo 1948 SA a fost de 5.355.000 de euro. Nu am cunoştinţă de subiectele apărute în presă, cu privire la acest transfer, din cunoştinţele mele nu s-a achitat nicio sumă în plus faţă de cea prevăzută în contractul de transfer, iar declaraţiile făcute de unii oficiali ai clubului Sportiv Dinamo 1948 SA sunt lipsite de temei şi sumele invocate de aceştia sunt fanteziste şi lipsite de logică", a scris fostul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Dinamo Vasile Turcu, în declaraţia dată la Direcţia Naţională Anticorupţie.

DNA a deschis dosar penal pe subiectul meciului Dinamo-Lazio, disputat în august 2007 în preliminariile Ligii Campionilor, în urma declaraţiilor care indică aranjamentul meciului, apărute în ProSport.

Vasile Turcu a mai fost audiat, în mai 2008, la Direcţia Naţională Anticorupţie în calitate de martor în dosarul privind transferurile de jucători.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici