Veşti bune: Suporterii vor fi admişi pe stadioane în limita a 30% din capacitate, în competiţiile UEFA

  • Comitetul Executiv al UEFA a decis joi să permită accesul parţial al fanilor pe stadioane începând cu partidele internaţionale programate săptămâna viitoare, a anunţat Federaţia Română de Fotbal (FRF).
  • Potrivit unui comunicat al FRF, decizia care vizează doar suporterii echipelor gazdă a fost luată după succesul înregistrat la Supercupa Europei.
452 afișări
Imaginea articolului Veşti bune: Suporterii vor fi admişi pe stadioane în limita a 30% din capacitate, în competiţiile UEFA

Veşti bune: Suporterii vor fi admişi pe stadioane în limita a 30% din capacitate, în competiţiile UEFA

Potrivit unui comunicat al FRF, decizia care vizează doar suporterii echipelor gazdă a fost luată după succesul înregistrat la Supercupa Europei.

„De săptămâna viitoare, fanii gazdă pot umple 30% din capacitatea stadioanelor în competiţii UEFA, dacă reglementările naţionale permit. Ca urmare a succesului Supercupei Europei cu spectatori la Budapesta, Comitetul Executiv UEFA a decis joi, 1 octombrie, să permită accesul parţial al fanilor pe stadioane începând cu partidele internaţionale de săptămâna viitoare”, a anunţat FRF printr-un comunicat de presă.

Numărul maxim de spectatori permis pe stadion nu trebuie să depăşească 30 la sută din capacitatea arenei. Fanilor echipei oaspete nu le va fi permis accesul momentan.

„În plus faţă de limitarea prezenţei la 30% din capacitatea stadionului vor fi impuse şi reguli de distanţare socială, dar şi alte măsuri, cum ar fi purtarea măştii, în funcţie şi de legislaţia în vigoare în fiecare stat”, a mai transmis FRF.

Astfel, partidele Islanda – România (8 octombrie) şi Norvegia – România (11 octombrie) se vor putea disputa cu spectatori ai ţărilor-gazdă, dacă reglementările din cele două ţări permit acest lucru.

În acest moment, în România, accesul spectatorilor pe stadioane nu este permis, a precizat FRF.

„Prin această decizie facem un prim pas spre normalitate dar punând pe primul loc sănătatea fanilor şi, acelaşi timp, respectând legile fiecărui stat. În 27 de ţări din Europa este permis accesul fanilor într-o anumită măsură. E important ca în aceste vremuri grele să aducem speranţa şi pasiunea înapoi în viaţa fanilor fotbalului. Ne aşteptăm din partea lor să respecte măsurile sanitare şi de distanţare pentru sănătatea lor şi a tuturor celorlalţi suporteri”, a declarat Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici