Vicecampioana României la handbal masculin, UCM Reşiţa, s-a desfiinţat

Antrenorul Gligore Czari a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că vicecampioana României la handbal masculin, UCM Reşiţa, s-a desfiinţat, anunţul fiind făcut în această dimineaţă de preşedintele Adrian Chebuţiu.

102 afișări
Imaginea articolului Vicecampioana României la handbal masculin, UCM Reşiţa, s-a desfiinţat

Vicecampioana României la handbal masculin, UCM Reşiţa, s-a desfiinţat (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Din păcate vestea proastă de care ne temeam cu toţii am aflat-o acum, după şedinţa conducerii: de astăzi echipa UCM Reşiţa se desfiinţează. Speram cu toţii să nu fie adevătrat, dar preşedintele Adrian Chebuţiu a venit şi ne-a dat vestea. El ne anunţase dinaintea începerii campionatului că atunci când nu va mai putea susţine echipa ne va spune în faţă. Asta s-a şi întâmplat astăzi. Bănuiesc că s-au purtat discuţii şi cu autorităţe locale pentru preluarea echipei, dar se pare că nu s-a ajuns la o înţelegere dacă am fost anunţaţi de desfiinţare. Suntem calificaţi în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, vor urma amenzi şi doi ani de suspendare pentru neparticiparea în continuare la competiţie, dar se pare că sunt amănunte asumate. Mi-am dorit enorm să câştigăm campionatul şi chiar acum când am ajuns lideri ne-am oprit. Obiectivele se puteau atinge în continuare, dar nu mai există susţinere financiară. Este un şoc pentru mine şi pentru jucători", a spus Czari.

Preşedintele Federaţiei Române de handbal, Cristian Gaţu, a afirmat, pentru MEDIAFAX, că nu a primit încă nicio hârtie oficială. "Nu am primit încă o hârtie oficială de retragere a echipei din Liga Naţională. Am tot auzit şi noi tot felul, dar oficial nu am primit încă nimic. Federaţia va face eforturi să salveze echipa de la desfiinţare. În afară de amendă şi suspendarea pe doi ani, România va mai pierde şi o echipă anul viitor din cupele europene, plus pata morală. Deci, sigur că facem eforturi să salvăm participarea în Cupa Cupelor", a precizat Gaţu.

La începutul lunii în curs, zece jucători de bază au părăsit formaţia antrenată de Gligore Czari, ceilalţi acceptând să rămână până astăzi, când ar fi trebuit achitate restanţele salariale, pe ultimele luni.

UCM Reşiţa este vicecampioana en-titre, are la activ câştigarea Cupei României (2010), dar şi trei trofee Challenge Cup. În actuala campanie europeană, reşiţenii s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, deşi lotul a fost serios subţiat prin primele plecări de jucători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici