Victorie de senzaţie în Cupa Davis: Nicholas David Ionel a învins un adversar din primii 100 jucători ai lumii. România şi Slovacia sunt la egalitate, 1-1

Nicholas Davis Ionel, 19 ani, al 283-lea jucător al lumii, a adus punctul României, revenind senzaţional şi câştigând cu 2-1 la seturi în faţa lui Norbert Gombos, 99 ATP.

789 afișări
Imaginea articolului Victorie de senzaţie în Cupa Davis: Nicholas David Ionel a învins un adversar din primii 100 jucători ai lumii. România şi Slovacia sunt la egalitate, 1-1

Ionel, îmbrăţişat de căpitanul nejucător Trifu

România şi Slovacia se află la egalitate, 1-1, după partidele de simplu disputate în prima zi a confruntării din Cupa Davis, care se desfăşoară la Bratislava, în primul tur din cadrul Grupei I mondiale, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Tenis. Jocurile au loc în NTC Arena din localitate.

În primul joc, Nicholas David Ionel (283 ATP) a produs surpriza l-a învins în trei seturi, scor 6-7 (4), 7-5, 6-4, pe Norbert Gombos (99 ATP). În vârstă de 19 ani, Nicholas Ionel a învins un jucător în vârstă de 32 de ani. În 2020, Ionel a ieşit campion la Australian Open, în proba de dublu, alături de elveţianul Leoandro Riedi. 

Apoi, în meciul 2, Marius Copil (347 ATP) a cedat în două seturi, 5-7, 1-6, în faţa lui Alex Molcan (45 ATP).

Ziua a doua a întâlnirii dintre România şi Slovacia va începe sâmbătă, de la ora 15.00, ora României, cu partida de dublu, în care vor Marius Copil şi Victor Vlad Cornea îi vor avea în faţă pe Lukas Klein/Igor Zelenay. Apoi, sunt programate celelalte două meciuri de simplu: Alex Molcan - Nicholas David Ionel, respectiv Norbert Gombos - Marius Copil.

Echipa României pentru acest meci este formată din David Nicholas Ionel (283 ATP la simplu şi 614 ATP la dublu), Marius Copil (347 ATP la simplu şi 592 ATP la dublu), Cezar Creţu (392 ATP la simplu şi 407 ATP la dublu), Gabriel Adrian Boitan (613 ATP la simplu şi 1263 ATP la dublu) şi Victor Vlad Cornea (1025 ATP la simplu şi 125 ATP la dublu).

Gabriel Trifu este căpitanul-nejucător, iar Andrei Mlendea este antrenorul echipei României.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici