Victorie muncită pentru Novak Djokovic la Mastersul de la Paris, prima după finala US Open pierdută

Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost nevoit să muncească din greu pentru a obţine o victorie în trei seturi în faţa ungurului Marton Fucsovics, marţi, la Mastersul de la Paris, în primul său meci de după finala pierdută în septembrie, la US Open.

922 afișări
Imaginea articolului Victorie muncită pentru Novak Djokovic la Mastersul de la Paris, prima după finala US Open pierdută

Sursa foto: profimedia

Djokovic, care se află la egalitate cu Roger Federer şi Rafael Nadal, cu 20 de titluri majore, a eşuat la US Open în tentativa sa de a obţine un Grand Slam calendaristic, pierzând în două seturi în faţa rusului Daniil Medvedev, la Flushing Meadows.

El a dat semne de oboseală în capitala Franţei, marţi, la revenirea sa direct în turul al doilea, câştigând în cele din urmă cu 6-2 4-6 6-3.

Primul set a fost câştigat confortabil şi se părea că sârbul îşi va marca revenirea cu un succes de rutină, dar Fucsovics s-a mobilizat în cel de-al doilea set, reuşind să facă două break-uri şi să ia setul.

Djokovic a părut să aibă probleme în setul decisiv, Fucsovics jucând un tenis mai bun, dar de la 1-1, cu 30-30, sârbul a câştigat 10 puncte la rând, pentru a prelua controlul meciului, încheind disputa cu un voleu de forehand.

În căutarea celui de-al şaselea său titlu la Mastersul de la Paris, Djokovic va juca în optimi, fie cu Adrian Mannarino, fie cu francezul Gael Monfils.

Locul întâi în clasamentul anului se raportează la rezultatele din timpul sezonului calendaristic, iar Djokovic îl poate obţine pentru a şaptea oară, cu un triumf la Paris.

"A fost o luptă grozavă şi un meci de deschidere grozav pentru mine", a declarat el. "Nu mă aşteptam la nimic, dar ştiam că nu va fi un meci uşor.

Nu am putut să îi descifrez serviciul, iar el a jucat cu multă precizie şi ne-am împins unul pe celălalt la limită".

În primul tur al turneului parizian, bulgarul Grigor Dimitrov l-a învins pe francezul Richard Gasquet în trei seturi, în timp ce numărul doi australian, James Duckworth, a avansat cu o victorie impresionantă împotriva lui Roberto Bautista Agut, numărul 20 mondial, tot în trei seturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici