VIDEO Denis Shapovalov a fost descalificat la meciul din Cupa Davis, după ce l-a lovit pe arbitrul de scaun

Canadianul Denis Shapovalov a fost descalificat în meciul decisiv cu Kyle Edmund, după ce l-a lovit cu mingea în ochi pe arbitrul de scaun al întâlnirii, astfel că Marea Britanie a obţinut calificarea în sferturile de finală ale Cupei Davis, acolo unde va întâlni Franţa.

926 afișări
Imaginea articolului VIDEO Denis Shapovalov a fost descalificat la meciul din Cupa Davis, după ce l-a lovit pe arbitrul de scaun

VIDEO Denis Shapovalov a fost descalificat la meciul din Cupa Davis, după ce l-a lovit pe arbitrul de scaun (Imagine: Bogdan Maran/ Foto Mediafax)

Scorul în disputa dintre Canada şi Marea Britanie era 2-2, iar Denis Shapovalov şi Kyle Edmund s-au întâlnit în meciul decisiv. Kyle Edmund conducea cu 6-3, 6-4, 2-1, când tânărul jucător canadian, în vârstă de 17 de ani, a făcut un gest necugetat. Frustat, Denis Shapovalov a lovit puternic o minge către partea laterală a terenului, care l-a atins în ochiul stâng pe arbitrul de scaun al întâlnirii, Arnaud Gabas.

Este foarte clar că nu a existat intenţie din partea campionului la juniori de la Wimbledon, însă arbitrul a luat decizia să-l descalifice pe canadian şi să acorde victoria Marii Britanii, care a obţinut punctul decisiv şi calificarea în sferturile de finalp ale Cupei Davis.

Vădit emoţionat, Shapovalov, care se va afla la doar a doilea său meci de Cupa Davis, a declarat pentru site-ul oficial al competiţiei: "Mă simt incredibil de jenat şi ruşinat pentru gestul pe care l-am făcut şi îmi pare rău că mi-am dezamăgit ţara şi am pierdut acest meci. Pot însă să promit că niciodată nu voi mai acţiona în asemenea fel. Am învâţat multe din acest lucru şi voi încerca să trec peste."

Arbitru Gabas a primit îngrijiri la spitalul din Ottawa, iar Denis Shapovalov va aştepta decizia din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis, care poate consta într-o amendă sau suspedare.

Marea Britaniei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Davis, cu scorul general de 3-2, şi va întâlni Franţa pentru un loc în semifinale, pe 7-9 aprilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici