VIDEO, FOTO | Simona Halep, oficial noul lider al clasamentului WTA, a sosit în România: "Ziua asta va rămâne în istorie pentru toţi românii" / "Andrei Pavel a fost idolul meu, vreau să-i mulţumesc că face parte din echipa mea"

"Sunt foarte mulţi oameni. E o onoare să fiu aici, dumneavoastră mi-aţi făcut ziua asta mai frumoasă venind aici. E un vis devenit realitate, ziua asta va rămâne în istorie pentru toţi românii. Mă bucur că sunt numărul unu. Vreau să le mulţumesc celor care au lucrat cu mine 22 de ani, deja mă simt bătrână (n.r. râde). Mulţumesc familiei mele!", a declarat Simona Halep, la sosirea pe Aeroportul Henri Coanda.

3551 afișări
Imaginea articolului VIDEO, FOTO | Simona Halep, oficial noul lider al clasamentului WTA, a sosit în România: "Ziua asta va rămâne în istorie pentru toţi românii" / "Andrei Pavel a fost idolul meu, vreau să-i mulţumesc că face parte din echipa mea"

VIDEO| Simona Halep, oficial noul lider al clasamentului WTA, a sosit în România: "Ziua asta va rămâne în istorie pentru toţi românii" / "Andrei Pavel a fost idolul meu şi vreau să-i mulţumesc că face parte din echipa mea"

"Bineînţeles că fotbalul va rămâne pe primul loc în România, dar mă bucur că tenisul a demonstrat asta. Am primit sute de mesaje. După ce am câştigat acel meci cu Ostapenko şi am ţinut acel buchet de flori în mână am realizat că sunt numărul 1 mondial. Mi-am dorit mereu să fiu numărul 1. La Roland Garros a fost pentru prima dată când am simţit asta, iar meciul de la US Open mi-a dat încredere şi mi-am dorit mai mult, am muncit. Cred că va fi din ce în ce mai greu. Vor fi momente în care îmi va fi şi mai greu, dar mă vor ajuta să ajung şi mai sus. Nu e uşor pentru nimeni să urmărească meciurile mele, dar simt suţinerea şi celor care mă critică. Chiar vorbeam cu mama mea că sunt mulţi ani de când am început tenisul, dar sâmbătă am uitat tot. Nu pot spune că am avut o viaţă grea, dar succesul când apare schimbă tot şi se cam uită greutăţile.

Vreau să câştig un turneu de Grand Slam şi să mă menţin pe primul loc cât mai mult. Vreau să mă odihnesc câteva zile acum", a mai spus Simona Halep.

Noul lider mondial în circuitul feminin, Simona Halep a spus la revenirea în România că nu se desparte de manşeta pe care a primit-o de la Andrei Pavel, în 2008, după turneul de la Roland Garros.

"Încă mai am manşeta pe care a purtat-o Andrei Pavel, în 2008, la Roland Garros. Era idolul meu şi din acest motiv i-am cerut acea manşetă. O să o păstrez mereu şi vreau să-i mulţumesc că face parte din echipa mea şi că mă încurajează tot timpul" ,a spus Simona Halep.

Halep a ţinut să le mulţumească şi celorlalţi oameni din staff-ul ei.

"Îi mulţumesc lui Darren, deşi nu înţelege ceea ce spun, dar sunt sigură că va găsi o modalitate să îşi traducă. Şi doamnei Ruzici vreau să-i mulţumesc. Pentru mine este mai mult decât un manager", a mai spus Halep.

Simona Halep a devenit prima româncă lider mondial în clasamentul WTA, după ce a trecut de sportiva din Letonia, Jelena Ostapenko, sâmbătă, în semifinalele turneului de la Beijing.

Finalistă în Beijing şi lider mondial WTA începând de luni, Simona Halep a sosit în ţară şi a fost aşteptată de ministrul MITS, Alexandru Dunca, de preşedintele FRT, George Cosac, şi de alte oficialităţi din sportul românesc. 

Calificarea în finala turneului de la Beijing i-a adus Simonei Halep prima poziţie în clasamentul mondial la tenis feminin. WTA a actualizat situaţia la general, iar românca a devansat-o pe Garbine Muguruza.

Simona Halep este al 25-lea lider din ierarhiei WTA, fiind prima tenismenă din România care ocupă această poziţie.

WTA a actualizat clasamentul, iar Halep a acumulat 6175 de puncte, podiumul fiind completat de Garbine Muguruza, cu 6135, şi Karolina Pliskova, cu 5605.

Din nefericire, Simona Halep a pierdut finala turneului de la Beijing. Caroline Garcia s-a impus cu 6-4, 7-6 şi a câştigat trofeul. Marele meci al Simonei a fost însă partida de sâmbătă cu Ostapenko, meci ce a dus-o pe primul loc în clasamentul mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici