VIDEO Simona Halep a sosit în ţară, după succesul istoric de la Roland Garros: Acest trofeu este al meu, dar si al României / Peste 100 de ziarişti, la evenimentul de la Aeroportul Henri Coandă

Liderul WTA Simona Halep a sosit luni în ţară, pe aeroportul "Henri Coandă", aducând replica trofeului câştigat la turneul de tenis de la Roland Garros, primul turneu de Mare Şlem pe care l-a câştigat românca în cariera sa.

6018 afișări
Imaginea articolului VIDEO Simona Halep a sosit în ţară, după succesul istoric de la Roland Garros: Acest trofeu este al meu, dar si al României / Peste 100 de ziarişti, la evenimentul de la Aeroportul Henri Coandă

VIDEO Simona Halep a sosit în ţară, după succesul istoric de la Roland Garros: Acest trofeu este al meu, dar si al României / Peste 100 de ziarişti, la evenimentul de la Aeroportul Henri Coandă

Declaraţiile Simonei Halep de pe Aeroportul "Henri Coandă":

Planul pentru zilele următoare: "Îmi voi lua câteva zile de vacanţă, voi sta acasă să mă văd cu prietenii, să stau cu familia. Nu voi face nimic special. O să merg acasă, o să mă văd cu prietenii şi o să stau acasă cu familia. Nu ştiu cu ce o să mă aştepte, dar cu orice ar fi este foarte bine".

Mesajul pentru tinerii sportivi ai României: "Singurul lucru pe care aş putea să îl spun e că nu trebuie să renunţi. Am pierdut trei finale, dar nu am cedat şi am crezăt cu disperare că se poate într-o zi. Gândul meu pentru toţi este să lupte".

Momentul care a făcut-o să lăcrimeze, imediat după finală: "Cel mai frumos moment al carierei a fost când a cântat imnul. Am avut emoţii. După ce am ieşit de pe teren, am aflat că niciodată nu s-a întâmplat ca un imn să fie rostit aşa la Roland Garros. Îmi dădeau lacrimile de emoţii, pentru că oamenii n-au încetat să mă încurajeze".

17:05 Simona vorbeşte despre mesajele primite de la Darren Cahill şi Ion Ţiriac şi dezvăluie că abia acum simte adevărata bucurie a cuceririi trofeului. Trei ore a dormit liderul mondial după marele triumf al carierei: "Darren Cahill mi-a spus înainte de meci că trebuie să merg pe teren şi să câştig trofeul pentru că sunt în stare. Cele trei finale până acum au fost tratate altfel, cu emoţii diferite, pot să spun că nu cu aşa mare încredere. Sâmbătă a fost diferit. Domnul Ţiriic mi-a spus de mult că sunt în stare să câştig un turneu de Grand Slam, trebuie doar să joc aşa cum ştiu eu Nu prea am dormit după meciul de sâmbătă, numai 3 ore, a urmat apoi ziua cu pozele, însă azi am început să simt din ce în ce mai mult bucuria pentru realizarea acestui vis".

17:00 A început primul discurs al Simonei în faţa românilor din postura de campioană la Roland Garros: "Le mulţumesc tuturor celor care au pus câte o cărămidă, familiei mele, tuturor fanilor care sunt foarte importanţi, am avut o atmosferă deosebită în finală, cred că sunt jucătoarea cu cei mulţi suporteri la toate meciurile. Acasă e mereu bine, sunt bucuroasă că m-am întors acasă. Aici am crescut, aici m-am dezvoltat, sunt bucuroasă de această primire. E trofeul meu, dar şi al fanilor mei şi al României.

Eu cred că voi rămâne la fel, dorinţa e la fel de mare. Mă simt îndeplinită profesional, din toate punctele de vedere. Sunt numărul 1 mondial şi am un trofeu de Grand Slam. Am câştigat şi trofee Mandatory...Cariera mea nu se opreşte aici, vreau să mai câştig trofee", ne spune Simona, vizibil emoţionată de primirea de care a avut parte.

16:45 Simona Halep şi-a făcut apariţia pe scara avionului, dar fără marele trofeu de la Roland Garros. Flancată de părinţii săi, a coborât în faţa oamenilor care o aşteptau şi i-a îmbrăţişat pe toţi, pe rând. Acum se îndreaptă spre Salonul Oficial, unde va primi alte flori şi va vorbi cu ziariştii. Are cu ea o replică în miniatură a trofeului pe care îl va prezenta în această seraă pe Arena Naţională.

16:30 Avionul Simonei Halep a aterizat la Otopeni, iar constănţencei i s-a întins deja covorul roşu pe care va păşi peste puţin timp. Simona se află în avion, "terenul" e pregătit, dar se aşteaptă întâi, conform protocolului, coborârea celorlalţi pasageri, care se va produce prin uşa din spate a avionului.

Campioana de la Paris e aşteptată la aeroportul Otopeni, unde va ateriza cu o cursă Tarom, şi va fi aşteptată de o parte dintre prieteni, de fani, dar şi de şefii Federaţiei Române de Tenis. Lor li se vor adăuga peste 100 de ziarişti!

"Este principalul brand românesc. Este cea mai cunoscută personalitate. Tenisul este extrem de popular. Simona este un exemplu pentru noi toţi, un exemplu de modestie. Încercăm să transformăm această zi într-o sărbătoare. Vor mai urma trofee. Simona are o echipă tehnică în spate şi îl are pe unul dintre cei mai importanţi antrenori din tenis", a spus George Cosac, şeful FRT, cu puţin timp înaintea sosirii Simonei.

Iar primirea la Salonul Oficial de la Otopeni nu e singurul eveniment la care va lua parte Simona.

Ulterior, FRT şi Primăria Capitalei vor organiza o ceremonie în care Simona Halep va prezenta trofeul pe care l-a câştigat la Roland Garros. 

"Primăria Capitalei, prin Compania Sport pentru toţi, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis, organizează mâine (luni -n.r.), 11 iunie 2018, ora 20.00, la Arena Naţională, în faţă zonei VIP- intrarea oficială, o ceremonie în cadrul căreia Simona Halep, cetăţean de onoare al Capitalei, va prezenţa românilor trofeul Roland Garros! Toţi cei care vor să o vadă pe marea noastră campioană sunt aşteptaţi la Arena Naţională!", reiese dintr-o informare a Primăriei Capitalei.

Potrivit sursei citate, accesul va fi permis prin străzile Maior Coravu, Pierre de Coubertin şi Basarabiei, intrarea fiind liberă.

Liderul WTA, Simona Halep, a câştigat primul său turneu de Mare Şlem din carieră, sâmbătă, după ce a învins-o în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-1 pe americanca Sloane Stephens, în finala turneului de la Roland Garros.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici