VIDEO | Sloane Stephens a învins-o pe Madison Keys şi a câştigat turneul US Open, ultimul Grand Slam al anului

Jucătoarea americană de tenis Sloane Stephens, locul 83 WTA, a învins-o, sâmbătă seara, scor 6-3, 6-0, pe compatrioata Madison Keys, cap de serie numărul 15 şi locul 16 WTA, şi a câştigat turneul US Open, ultimul Grand Slam al anului.

737 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Sloane Stephens a învins-o pe Madison Keys şi a câştigat turneul US Open, ultimul Grand Slam al anului

VIDEO | Sloane Stephens a învins-o pe Madison Keys şi a câştigat turneul US Open, ultimul Grand Slam al anului

Partida a durat o oră. De-a lungul întâlnirii, Stephens a comis doar şase erori neforţate şi a reuşit 10 lovituri direct câştigătoare, în timp ce adversara sa a avut 30 de greşeli neprovocate şi 18 lovituri direct câştigătoare.

În urmă cu şase săptămâni, Stephens se afla pe locul 957 în lume. Ea a revenit pe teren la Wimbledon, după o pauză de 11 luni cauzată de o gravă accidentare la picior. De atunci, a înregistrat 15 victorii şi doar două înfrângeri şi va urca pe locul 17 WTA.

Pentru ambele jucătoare, bune prietene încă din perioada copilăriei, a fost prima finală de Grand Slam.

"Am suferit o operaţie în ianuarie, iar dacă cineva mi-ar fi spus că voi câştiga US Open, aş fi spus că este imposibil. Trăiesc o poveste uimitoare, pe care nu aş schimba-o pentru nimic în lume. Madison este una dintre cele mai bune prietene ale mele din circuit. Nu mi-aş fi dorit să joc împotriva altcuiva. I-am spus că mi-aş fi dorit ca meciul să se termine la egalitate", a declarat noua campioană de la US Open, citată de BBC.

La rândul ei, Madison Keys a afirmat: "Sloane este una dintre persoanele cele mai dragi mie şi a fost un lucru deosebit să joc împotriva ei. Cu siguranţă, nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Dacă s-a întâmplat să pierd astăzi, mă bucur că am făcut-o împotriva lui Sloane".

Stephens este prima jucătoare din Statele Unite ale Americii, în afară de surorile Williams, care câştigă un turneu major, de la Jennifer Capriati la Australian Open 2002. Ea va primi 3,7 milioane de dolari şi 2.000 de puncte WTA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici