Vietnam scrie istorie în calificările pentru Cupa Mondială de fotbal din Qatar 2024

  • Vietnam este în runda treia de calificare la Cupa Mondială de fotbal pentru prima dată în istorie.
  • Asta în ciuda faptului că marţi a pierdut, 2-3 cu Emiratele Arabe Unite, în ultimul meci al Grupei G.
  • Totuşi, Vietnam a avansat ca una dintre cele mai bune cinci echipe clasate pe locul doi.
165 afișări
Imaginea articolului Vietnam scrie istorie în calificările pentru Cupa Mondială de fotbal din Qatar 2024

Odată cu retragerea Coreei de Nord din Grupa H a calificărilor, rezultatele lor din toate meciurile din runda a doua au fost declarate nule. Prin urmare, după încheierea turului al doilea, rezultatele meciurilor dintre echipele clasate pe locul al doilea şi al cincilea din grupele rămase nu vor fi, de asemenea, luate în considerare, pentru a avea o comparaţie echilibrată între toate selecţionate.


După ce a scăzut şase puncte din victoriile împotriva Indoneziei, care sunt pe locul cinci în Grupa G, Vietnamul are 11 puncte. Dragonii de Aur au depăşit alte echipe clasate pe al doilea, precum Iordania, Tadjikistan şi Liban.

Este prima dată când Vietnam ajunge în cea de-a treia rundă de calificare a Cupei Mondiale, fază care va avea loc între septembrie 2021 şi martie 2022.

Cele 12 echipe care avansează din runda a doua vor fi împărţite în două grupe formate din şase echipe, pentru a juca meciuri tur-retur. Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica pentru Cupa Mondială FIFA 2022, iar cele două echipe clasate pe locul trei vor avansa în playoff.

Vietnam a avansat, de asemenea, runda finală a Cupei Asiei 2023, fără a fi nevoie să joace calificările pentru prima dată, fiind a patra cea mai bună echipă de pe locul doi.

Vietnam se va alătura echipelor China, Australia, Iran, Irak, Japonia, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Siria şi Emiratele Arabe Unite la turneul care va avea loc între 16 iunie şi 16 iulie 2023.

La Cupa Asiei 2019, Vietnam a fost în semifinale, unde pierdut greu, 0-1, în faţa Japoniei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici