Viitorul rămâne campioană în Liga 1. TAS a validat titlul cucerit de echipa lui Hagi. Bivolaru: "Da, este adevărat, s-a decis. Colegii mei au pus şampania la rece"/ Reacţia lui Gigi Becali

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a validat joi titlul de campioană a Ligii 1, cucerit în sezonul 2016-2017 de către FC Viitorul Constanţa, după contestaţia făcută de FCSB, a anunţat directorul general al clubului Viitorul, Cristian Bivolaru.

10318 afișări
Imaginea articolului Viitorul rămâne campioană în Liga 1. TAS a validat titlul cucerit de echipa lui Hagi. Bivolaru: "Da, este adevărat, s-a decis. Colegii mei au pus şampania la rece"/ Reacţia lui Gigi Becali

Viitorul rămâne campioană în Liga 1. TAS a validat titlul cucerit de echipa lui Hagi. Bivolaru: "Da, este adevărat, s-a decis. Colegii mei au pus şampania la rece"

"Da, este adevărat, s-a decis. Colegii mei au pus şampania la rece. Ne bucurăm că TAS nu a schimbat ce s-a întâmplat pe teren, pentru că noi suntem campionii României. Eu rămân în Elveţia pentru tragerea la sorţi de mâine (n.r. - vineri, 14 iulie), unde sperăm să avem din nou noroc", a declarat directorul general al clubului Viitorul, Cristian Bivolaru, pentru Mediafax.

Viitorul şi FCSB au terminat sezonul trecut la egalitate de puncte, câte 44. Echipa lui Hagi, care a obţinut o victorie şi o remiză cu FCSB în play-off, a fost desemnată campioană de forurile din România.

Ulterior, FCSB a contestat la TAS titlul cucerit de către Viitorul, pe motiv că regulamentul nu este clar şi nu precizează că se iau în considerare doar meciurile directe din play-off drept criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte. Dacă s-ar fi luat în calcul atât rezultatele din sezonul regulat, cât şi cele din play-off, înregistrate între cele două formaţii, echipa din Capitală ar fi avut câştig de cauză.

George Becali: Dumnezeu a făcut dreptate; i-am trimis mesaj lui Gică şi l-am felicitat

Finanţatorul formaţiei FCSB, George Becali, a declarat că Viitorul a meritat să câştige titlul de campioană a Ligii 1, joi, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a dat câştig de cauză echipei conduse de Gheorghe Hagi.

"Ce să comentez?! Ei sunt campioni, felicitări, i-am trimis mesaj lui Gică. «Felicitări, meriţi!». Voiam să se termine balamucul. Am rămas cu locul 2, dacă era să câştigăm, era ceva în plus pentru noi. Pentru noi era un lucru mare să fim capi de serie pe ruta campioanelor. Dar poate că dacă ieşeam campioni nu ne calificam în grupe şi aşa ne vom califica. Am vrut să vedem ce vrea Dumnezeu, pentru că a fost acel meci cu Craiova, acel meci cu Astra. Iar Dumnezeu a făcut dreptate. I-am felicitat şi cu asta, basta! Am făcut un gest ilegal? Eu niciodată în viaţa mea nu i-am dorit răul lui Gică sau nu am vorbit rău de el. Dumnezeu îmi e martor, dacă e supărat, nu are de ce, o să îi treacă într-o lună, două", a declarat George Becali, la DigiSport.

Omul de afaceri a precizat că Hagi nu i-a răspuns la mesajul pe care i l-a trimis: "Nu mi-a răspuns. Odată şi odată, tot o să răspundă, mai ales că a câştigat el. Eu cu Gică nu mă cert niciodată, dar la fotbal e numai război, tot timpul".

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a validat, joi, titlul de campioană a Ligii 1 cucerit în sezonul 2016-2017 de către FC Viitorul Constanţa, după contestaţia făcută de FCSB.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici