Viorel Moldovan: Asta e echipa de caracter de care am nevoie / Burleanu: La pauză foarte puţini mai credeau că România poate întoarce rezultatul

Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Viorel Moldovan, a declarat, joi, după victoria în faţa reprezentativei Muntenegrului, scor 4-3, că aceasta este echipa de caracter de care are nevoie şi pe care şi-o doreşte

283 afișări
Imaginea articolului Viorel Moldovan: Asta e echipa de caracter de care am nevoie / Burleanu: La pauză foarte puţini mai credeau că România poate întoarce rezultatul

Viorel Moldovan: Asta este echipa de caracter de care am nevoie (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Se poate să avem caracter, forţă mentală şi să întoarcem un rezultat care pentru unii părea imposibil. Am crezut în ei după un început de meci slab. În prima repriză am lăsat iniţiativa celor din Muntenegru. După pauză am avut o altă atitudine pentru întoarcerea acestui rezultat. Asta este echipa de caracter de care am nevoie, pe care mi-o doresc. La pauză le-am spus că vom reuşi să egalăm şi chiar să câştigăm. Nu ştiu de când nu s-a văzut o asmenea întoarcere de scor la nivel internaţional. Am suferit, dar până la urmă am fost recompensaţi", a spus Moldovan.

TITLURILE ZILEI

Întrebat despre şansele de calificare în play-off-ul Euro-2015, Moldovan a răspuns: "Eu cred în miracole produse de noi. Nu cred că cineva din cer ne va califica la baraj sau la Campionatul European. Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă în traistă".

Viorel Moldovan l-a lăudat pe atacantul George Puşcaş, despre care a afirmat că va fi atacantul pe care naţionala de seniori îl aşteaptă de mult timp. "Puşcaş sper să ajungă cât mai repede la prima echipă a lui Inter Milano. El creşte de la meci la meci, e foarte tânăr şi are tot viitorul în faţă. Îi prevăd un viitor frumos şi cred că va fi numărul 9 de care echipa naţională are nevoie. Se bate cu fundaşii adverşi, iar România va avea parte de un număr 9 cum nu a avut de mult timp", a precizat Moldovan.

Răzvan Burleanu: La pauză foarte puţini mai credeau că România poate întoarce rezultatul

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, după ce naţionala de tineret a învins reprezentativa Muntenegrului, scor 4-3, că foarte puţini mai credeau la pauză că "tricolorii" pot întoarce rezultatul de 1-3.

"Emoţiile au fost foarte mari, iar la pauză foarte puţini mai credeau că România poate întoarce rezultatul. Nu este caracteristic echipelor româneşti sau românilor să întoarcă rezultate. Acest lucru scoate în evidenţă un spirit de luptător, ceea ce ne dă încredere pentru viitorul fotbalului românesc", a spus Burleanu.

Preşedintele FRF a afirmat că naţionala de seniori a României are un avantaj în faţa Greciei, deoarece şi-a păstrat selecţionerul. "Sunt foarte încrezător că vom învinge Grecia. Fotbalul românesc are nevoie de această victorie pentru a fi în postura de pretendentă la primul loc. Un  avantaj este că avem un grup unit, am păstrat selecţionerul care cunoaşte foarte bine Ungaria şi Grecia. Se poate spune că avem un avantaj că meciul de la Pireu se va juca fără spectatori", a precizat Burleanu.

Întrebat despre oferta primită de selecţionerul Victor Piţurcă de la echipa Al Itthad, Burleanu a spus: "Piţurcă mi-a spus că nu are de gând să plece".

Echipa naţională de tineret a României a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 4-3 (1-3), reprezentativa similară a Muntenegrului, într-un meci din grupa a 6-a preliminară pentru calificarea în play-off-ul Campionatului European din 2015.

Echipa naţională a României va debuta, duminică, de la ora 21.45, în preliminariile Campionatului European din 2016, urmând să întâlnească selecţionata Greciei, pe Stadionul Karaiskakis din Pireu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici