Vlad Stancu, medalie de argint la Mondialele de înot de la Lima

Românul a fost la 11 sutimi de medalia de aur, în proba de 400 de metri liber de la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori.

858 afișări
Imaginea articolului Vlad Stancu, medalie de argint la Mondialele de înot de la Lima

Vlad Stancu a cucerit în această noapte medalia de argint în proba de 400 de metri liber de la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori de la Lima. Românul a fost la 11 sutimi de aur, după o cursă spectaculoasă.

Românul a înotat în 3:48,38, cu doar 11 sutimi mai târziu decât brazilianul Stephan Steverink, care şi-a adjudecat medalia de aur. Podiumul a fost completat de Krzysztof Chmielewski, care a terminat proba în 3:49,34.

Cei 3 sportivi au fost pentru mare parte din cursă umăr la umăr, fiind despărţiţi de doar câţiva centimetri. Stancu şi Steverink s-au detaşat pe ultima lungime de bazin, iar brazilianul nu a crezut că a câştigat până nu a văzut confirmarea pe tabelă.

Vlad Stancu s-a calificat în finală cu al treilea cel mai bun timp din serii, 3:51,43, înregistrat fără să forţeze, pentru a-şi conserva energia în vederea cursei pentru medalii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici