Vuvuzela 2010 - cea mai populară aplicaţie pentru telefoane mobile, în Europa şi Africa de Sud

Vuvuzela 2010 a devenit cea mai populară aplicaţie pentru telefoane din Europa şi Africa de Sud, fiind disponibilă gratuit pentru telefoanele iPhone, informează Media Guardian.

55 afișări
Imaginea articolului Vuvuzela 2010 - cea mai populară aplicaţie pentru telefoane mobile, în Europa şi Africa de Sud

Vuvuzela 2010 - cea mai populară aplicaţie pentru telefoane mobile, în Europa şi Africa de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În pofida discuţiilor pro si contra vuvuzelelor, aceste obiecte au avut succes chiar şi în lumea digitală, în prezent fiind diponibile online circa 12 aplicaţii vuvuzelă.

Nu doar posesorii de iPhone pot descărca gratuit o astfel de aplicaţie pe telefonul lor, ci şi posesorii de telefoane Android. De asemenea, există o versiune pentru Facebook a acestei aplicaţii.

Pe de altă parte, o firmă germană comercializează pe internet un filtru "antivuvuzelă", conceput pentru a anula zgomotul făcut de aceste trompete în timpul transmisiunilor în direct ale meciurilor de la Cupa Mondială.

Fiecare suporter poate descărca de pe site-ul antivuvuzelafilter.com, în schimbul a 2,95 de euro, o undă sonoră care să fie difuzată în timpul meciurilor, pentru a compensa zgomotul produs de trompete.

"Descărcaţi mp3-ul nostru, special conceput pentru a anula vacarmul vuvuzelelor, şi difuzaţi-l la sistemul vostru stereo, pe calculator, pe iPod sau iPhone, în timpul meciului. Circumstanţele fac ca unda sonoră finală să nu mai poată fi auzită de urechea umană", se arată pe site-ul respectiv.

Anthony Sullivan, fizician la universitatea sud-africană Rhodes, nu este însă convins de ceea ce promit producătorii filtrelor "antivuvuzelă". "Anularea unui sunet necesită poziţii diferite. Acest lucru nu va fi posibil cu acest sistem", a spus el, acuzând firma de publicitate mincinoasă.

Sullivan le dă un sfat simplu iubitorilor de fotbal deranjaţi de vuvuzele: "Daţi la minim sunetul televizorului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici