Wayne Rooney se retrage din echipa naţională a Angliei

Fotbalistul Wayne Rooney, în vârstă de 31 de ani, a anunţat că se retrage din naţionala Angliei, chiar dacă a fost convocat de către selecţionerul Gareth Southgate pentru meciurile din preliminarii, de luna viitoare, scrie BBC.

114 afișări
Imaginea articolului Wayne Rooney se retrage din echipa naţională a Angliei

Wayne Rooney se retrage din echipa naţională a Angliei

Echipa naţională a Angliei va disputa două jocuri în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, cu Malta (1 septembrie) şi Slovacia (4 septembrie), dar nu se va putea baza pe serviciile celui mai bun marcator din istoria selecţionatei din Albion. Wayne Rooney, ajuns la Everton în această vară, l-a înştiinţat pe selecţionerul Southgate că nu va mai răspunde convocărilor.

"A fost grozav că Gareth Southgate m-a sunat să-mi spună că mă vrea în echipa naţională pentru meciurile care urmează, am apreciat acest lucru. Am decis, totuşi, că este timpul să mă retrag. A fost o decizie grea, pe care am luat-o împreună cu familia, cu antrenorul de la Everton şi cei apropiaţi mie. A fost un privilegiu de fiecare dată când am fost convocat la echipa naţională, dar cred că este momentul să mă retrag. Să joc pentru Anglia a fost întotdeauna special pentru mine. Vreau să mă concentrez pe echipa de club, să-mi folosesc toată energia pentru a-i ajuta să aibă succes", a spus Wayne Rooney într-un comunicat, citat de BBC.

Wayne Rooney a debutat la echipa naţională a Angliei în 2003, într-un meci pierdut cu Australia, scor 1-3. De atunci, fostul căpitan de la Manchester United a strâns 119 selecţii şi 53 de goluri. Înaintea meciurilor cu Malta şi Slovacia, Anglia este lider în grupa F a preliminariilor, cu 14 puncte, cu două peste Slovacia şi la trei în faţa Sloveniei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici