West Ham - Manchester City 2-2 - Cetăţenii supravieţuiesc sperieturii şi sunt la 3 puncte de titlu

Manchester City a supravieţuit unei sperieturi uriaşe, remizând duminică după-amiază pe terenul lui West Ham, scor 2-2, după ce a fost condusă cu 2-0. Cetăţenii au soarta titlului în propriile mâni, urmând să joace pentru cele 3 puncte decisive cu Aston Vila, în ultima etapă, pe Etihad Stadium.

398 afișări
Imaginea articolului West Ham - Manchester City 2-2 - Cetăţenii supravieţuiesc sperieturii şi sunt la 3 puncte de titlu

West Ham - Manchester City 2-2 - Cetăţenii supravieţuiesc sperieturii şi sunt la 3 puncte de titlu

Într-o atmosferă incendiară, Jarrod Bowen a marcat două goluri în prima repriză, pentru gazde, înainte ca Jack Grealish să reducă din diferenţă şi Vladimir Coufal să înscrie cu capul un autogol, în partea a doua.

Riyad Mahrez a avut ocazia de a câştiga pentru City, în finalul partidei, de la punctul cu var, dar Lukasz Fabianski a fost la post şi a blocat execuţia de la 11 metri a algerianului.

Ciocănarii au făcut ca suporterii lui City să tremure o bună bucată de vreme, după ce Bowen a reuşit o dublă, în minutele 24 şi 45, readucând speranţele susţinătorilor de pe Anfield.

Grealish a relansat meciul, în minutul 49, atacantul lui City trimiţând pe lângă Fabianski, graţie unei devieri uşoare a lui Dawson, pentru a face 2-1.

Înainte ca City să obţină egalarea, ciocănarii au mai avut două ocazii importante, prin care se puteau desprinde. Bowen şi Antonio nu au reuşit însă să fructifice şi în minutul 69 Coufal, cu intenţia de a înlătura din zona periculoasă o minge venită din centrarea lui Mahrez, a trimis cu capul în proprie poartă, pentru 2-2 şi pentru şansa cetăţenilor de a-şi decide singuri soarta.

A urmat un asediu la poarta lui West Ham, City presând pentru o victorie. Mahrez a avut şansa victoriei în gheată, însă portarul Fabianski a parat execuţia din penalty, din minutul 86, securizând punctul pentru echipa sa.

Remiza obţinută înseamnă că City va câştiga titlul în Premier League cu o victorie împotriva lui Aston Villa, în ultima etapă a sezonului, în timp ce West Ham este pe locul şapte, dar încă cu şanse la locul şase, ce duce în UEFA Europa League, ciocănarii aflându-se la două puncte în spatele lui Manchester United.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici