Wim Fissette, care a colaborat cu Halep, o va antrena pe Taylor Townsend

Belgianul Wim Fissette, antrenorul cu care a lucrat Simona Halep în acest an, o va pregăti în sezonul viitor pe jucătoarea americană de tenis Taylor Townsend, 18 ani, locul 104 WTA, informează nieuwsblad.be, care precizează că informaţia nu este încă oficială.

189 afișări
Imaginea articolului Wim Fissette, care a colaborat cu Halep, o va antrena pe Taylor Townsend

Wim Fissette, care a colaborat cu Halep, o va antrena pe Taylor Townsend (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Townsend a avut câteva rezultate promiţătoare în acest an. Ea a câştigat două turnee ITF, la Charlottesville şi la Indian Harbour Beach, a trecut un tur la Indian Wells, după o victorie în faţa italiencei Karin Knapp, locul 49 atunci, şi a ajuns în turul doi la Cincinnati, după ce a jucat calificări (victorii la Alison Riske - 43 WTA, Silvia Soler-Espinosa - 72 WTA şi Klara Koukalova - 36 WTA).

Însă cea mai bună performanţă a înregistrat-o la Roland Garros, unde Townsend a participat după ce a obţinut un wild card din partea federaţiei americane de tenis. Americanca, locul 205 WTA atunci, s-a calificat în trurul trei după ce le-a eliminat pe Vania King, locul 65 WTA, şi Alize Cornet, locul 21 WTA, cedând apoi în faţa spaniolei Carla Suárez Navarro, locul 15 WTA.

Fost antrenor al jucătoarelor Kim Clijsters şi Sabine Lisicki, Wim Fissette fusese angajat la începutul acestei luni de Madison Keys, 19 ani, pentru turneele din Europa şi urma să colaboreze în pregătirea sportivei cu fosta ocupantă a locului 1 WTA Lindsay Davenport. Însă jucătoarea americană de pe locul 30 WTA a renunţat la antrenorul belgian după câteva zile, fără a dezvălui motivele acestei decizii.

Simona Halep a renunţat la colaborarea cu Wim Fissette după Turneul Campioanelor de la Singapore, unde românca s-a calificat în finală. Victor Ioniţă este noul antrenor al Simonei Halep, în sezonul 2015, din echipa sportivei de pe locul 3 WTA mai făcând parte şi preparatorul fizic Theodor Cercel şi consultantul Thomas Högstedt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici