Wimbledon 2019 | Simona Halep s-a calificat în premieră în finală, după victoria cu Elina Svitolina / Românca o va întâlni în finală pe Serena Williams

Simona Halep s-a calificat în finala de la Wimbledon 2019, după victoria cu Elina Svitolina. La finalul meciului ea a declarat că ”n-a fost chiar atât de uşor pe cât o arată scorul”.

5888 afișări
Imaginea articolului Wimbledon 2019 | Simona Halep s-a calificat în premieră în finală, după victoria cu Elina Svitolina / Românca o va întâlni în finală pe Serena Williams

Wimbledon 2019 | A început meciul din semifinale dintre Simona Halep şi Elina Svitolina

Simona Halep (7 WTA) a obţinut, joi, calificarea în finala de la Wimbledon, după ce a trecut în două seturi de ucraineanca Elina Svitolina (8 WTA), scor 6-1, 6-3.

Halep a avut parte de un start de meci dificil, primele două game-uri terminându-se după 20 de minute. Românca a preluat controlul jocului şi s-a impus la 1, după 44 de minute.

În setul al doilea, diferenţa s-a făcut la scorul de 3-3, când Simona Halep a reuşit să câştige pe serviciul adversarei. Românca s-a desprins apoi şi a închis jocul după o oră şi 12 minute.

Astfel, Simona Halep s-a calificat în finală la Wimbledon, acesta fiind cel mai bun rezultat din carieră la All England Club, după ce, în 2014, ajunsese până în semifinale.

În ultimul act la ediţia din acest an de la Wimbledon, Simona Halep o va înfrunta pe câştigătoarea meciului dintre Serena Williams (10 WTA) şi Barbora Strycova (54 WTA). Finala se va juca sâmbătă, la o oră ce va fi anunţată ulterior.

Simona Halep, fericită după ce a ajuns în finala Wimbledon 2019: E o senzaţie uimitoare, mă simt foarte bine

"E o senzaţie uimitoare, mă simt foarte bine, dar sunt emoţionată. E unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea. Vreau să mă bucur de tenis, sunt fericită că am ajuns în finală. N-a fost chiar atât de uşor pe cât o arată scorul, am avut game-uri lungi. E mereu dificil contra ei, dar cred că am stat bine din punct de vedere tactic", a spus Simona Halep, joi, după meciul cu Svitolina, la Eurosport.

În ceea ce priveşte finala, Simona a spus: "Am mai multă experienţă (n.r. - faţă de semifinala din 2014, pierdută cu Eugenie Bouchard), sunt pozitivă pe teren, nu mai renunţ. Am învăţat foarte multe lucruri. Încerc să fiu cea mai bună versiune a mea, să dau totul, să lupt. Nu contează cu cine va fi finala, joc pe terenul central de la Wimbledon şi nu pot cere mai mult".

Presa internaţională o laudă pe Simona Halep, după calificarea în finală

BBC: "Game, set şi meci! Simona Halep îşi ridică mâinile în aer şi priveşte spre cer. Românca s-a calificat în prima sa finală de la Wimbledon. La forma pe care o arată e imposibil să pariezi împotriva ei".

ESPN: "Halep se califică în finala de la Wimbledon pentru prima oară. Fostul lider mondial a învins-o pe Elina Svitolina, scor 6-1, 6-3, pe Central, iar acum se pregăteşte pentru finala de sâmbătă. Halep nu i-a dat nicio şansă Svitolinei, după ce a reuşit trei break-uri în primul set. De asemenea, Halep a câştigat meciul după un alt break".

L'Equipe: "Halep se califică în premieră în finala de la Wimbledon. Simona trecut fără probleme de Elina Svitolina, scor 6-1, 6-3, pe iarba londoneză, iar acum va evolua pentru prima dată în ultimul act de la Wimbledon".

Marca: "Simona Halep, o jucătoare care nu se simte atât de bine pe iarbă, s-a calificat pentru prima oară în finala de la Wimbledon. Svitolina s-a apărat bine, dar n-a găsit o cale prin care să blocheze jocul impresionant al Simonei. Halep a jucat extrem de ofensiv".

Simona Halep a avut un parcurs excelent la Wimbledon 2019: 6-4, 7-5 cu Aliaksandra Sasnovich, 6-3, 4-6, 6-2 cu Mihaela Buzărnescu, 6-3, 6-1 Victoria Azarenka, 6-3, 6-3 cu Cori Gauff, 7-6(4), 6-1 cu Shuai Zhang şi 6-1, 6-3 cu Elina Svitolina.

Finala de la Wimbledon 2019 va fi transmisă în direct pe Eurosport, sâmbătă, şi va începe la ora 16:00, ora României.

Wimbledon 2019 | Serena Williams, adversara Simonei Halep din finală

Serena Williams este adversara Simonei Halep pentru finala de la turneul Wimbledon 2019.

Serena Williams (10 WTA) a obţinut, joi, calificarea în finala Wimbledon 2019, după ce a trecut în două seturi de Barbora Strycova (54 WTA), scor 6-1, 6-2.

Sportiva din Statele Unite ale Americii nu a avut emoţii în a doua semifinală a zilei, cedând doar trei game-uri. Meciul s-a încheiat după 59 de minute.

Astfel, Serena Williams s-a calificat în finala de la Wimbledon, competiţie pe care a câştigat-o de şapte ori în carieră: 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 şi 2016. Americanca are şi trei finale pierdute, în 2004, 2008 şi 2018.

Serena Williams a câştigat nouă dintre cele 10 dueluri directe cu Simona Halep. Singura dată când sportiva din România s-a impus s-a întâmplat la Turneul Campioanelor din 2014, când Halep câştiga clar în grupe, scor 6-0, 6-2. Tot în aceeaşi competiţie, dar în finală, Williams a câştigat detaşat, scor 6-3, 6-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici