Wimbledon ar urma să fie amânat din cauza pandemiei de coronavirus

Organizatorii de la Wimbledon se pregătesc pentru o decizie fără precedent. Ediţia din acest an a turneului de Mare Şlem ar urma să fie anulată pentru prima oară în istorie pe timp de pace, din cauza pandemiei de coronavirus.

151 afișări
Imaginea articolului Wimbledon ar urma să fie amânat din cauza pandemiei de coronavirus

Wimbledon ar urma să fie amânat din cauza pandemiei de coronavirus

Anunţul a venit din partea lui Dirk Hordorff, vicepreşedintele Federaţiei Germane de Tenis, care a precizat că organizatorii de la Wimbledon au luat deja decizia de a anula competiţia care ar fi trebuit să debuteze la sfârşitul lunii iunie, însă anunţul oficial ar urma să fie făcut după şedinţa de miercuri.

„Cei de la Wimbledon au anunţat că vor avea o şedinţă miercuri, iar atunci va fi luată decizia finală. Există deja o înţelegere, iar turneul urmează să fie anulat, nu există nicio îndoială. Este un lucru necesar pentru situaţia actuală. Ar fi nerealist să ne imaginăm că un turneu care implică sute de mii de oameni din întreaga lume ar putea să se dispute cu toate restricţiile de călătorie impuse.”, a spus Dirk Hordorff, vicepreşedintele Federaţiei Germane de Tenis, citat de Sky Sports.

Circuitele ATP şi WTA sunt suspendate până la data de 7 iunie. Turneul de la Wimbledon ar fi trebuit să se dispute în perioada 29 iunie-12 iulie, însă pandemia de coronavirus a produs multă incertitudine şi în tenis, astfel că nu este clar când se vor relua întrecerile. Roland Garros a fost mutat în perioada 20 septembrie-4 octombrie, în timp ce turneul de la US Open a rămas programat în intervalul 31 august-13 septembrie.

De-a lungul istoriei, turneul de la Wimbledon nu s-a jucat doar în intervalele 1915-1918 şi 1940-1945, din cauza războaielor. În 2019, Simona Halep a triumfat pe iarba de la All England Club, după o finală contre americancei Serena Williams.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
wimbledon,
anulare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici