WTA: Posibilă schimbare majoră în clasament după Stuttgart - Halep pe locul doi în locul lui Şarapova

Site-ul oficial al WTA notează, luni, că este posibil ca turneul de la Stuttgart să aducă o modificare majoră în clasamentul mondial, şi anume ca Simona Halep să urce pe locul doi, iar Maria Şarapova să coboare pe poziţia a treia.

5512 afișări
Imaginea articolului WTA: Posibilă schimbare majoră în clasament după Stuttgart - Halep pe locul doi în locul lui Şarapova

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto)

"Şarapova vs Halep: lupta pentru locul 2", este titlul materialului de pe site-ul wtatennis.com, în care se menţionează că jucătoarea rusă trebuie să ajungă cel puţin în semifinale la Stuttgart pentru a avea şanse să se menţină pe poziţia a doua WTA.

"Serena Williams este instalată frumos pe locul 1 în clasamentul WTA, dar poziţia Mariei Şarapova pe locul doi ar putea fi în pericol în această săptămână - Simona Halep se apropie... Şarapova, campioana en-titre de la Stuttgart, trebuie să ajungă în semifinale în această săptămână pentru a avea şansa de a rămâne pe locul 2. Şi chiar dacă va ajunge în această fază, Halep, care anul trecut a fost eliminată în turul doi, i-ar putea lua locul, în funcţie de ce parcurs va avea comparativ cu rusoaica. Dacă Şarapova şi Halep se vor întâlni în finală, câştigătoarea va fi numărul doi mondial după turneu. Nu ar fi prima dată când Halep ar ocupa locul doi - aceasta este cea mai bună clasare a carierei sale, poziţie pe care s-a aflat timp de opt săptămâni, în perioada 11 august - 5 octombrie 2014. Însă Şarapova este pe locul doi de şase luni şi jumătate", notează wtatennis.com.

WTA scrie că Maria Şarapova poate fi încrezătoare în şansele sale de a rămâne pe locul doi deoarece a câştigat turneul de la Stuttgart în ultimii trei ani. "Este singurul turneu WTA pe care l-a câştigat de trei ori şi chiar de trei ori consecutiv. În plus, ea are un bilanţ perfect de 13-0 aici. (...) Dacă finala Şarapova - Halep se va materializa, probabil favorita este Şarapova - a învins-o pe Halep în toate cele cinci meciuri jucate cu ea anterior, deşi majoritatea au fost meciuri echilibrate. Dar acesta a fost până acum un an foarte bun pentru ultra-talentata Halep. A câştigat cel mai important titlu al carierei sale la Indian Wells, a câştigat mai multe trofee decât oricine în acest an (trei) şi a obţinut în acest an mai multe victorii în circuitul WTA decât oricine altcineva (24). Iar dacă va câştiga titlul la Stuttgart, Halep o va depăşi pe Williams şi va trece pe primul loc în clasamentul Road to Singapore", adaugă sursa citată.

În clasamentul WTA dat publicităţii luni, Maria Şarapova se află pe locul doi cu 7.890 puncte, iar Simona Halep ocupă poziţia a treia, cu 7.571 de puncte.

Halep şi Şarapova vor juca la Stuttgart direct în turul doi. Românca va evolua împotriva învingătoarei din meciul Garbine Muguruza (Spania) - Barbora Strycova (Cehia), iar rusoaica va întâlni sportiva care se va impune în partida Iulia Beigelzimer (Ucraina) - Angelique Kerber (Germania).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici