Xavi are drumul liber spre Barcelona. Al Sadd a anunţat eliberarea spaniolului de sub contract

Epopeea numirii lui Xavi Fernandez ca antrenor al lui FC Barcelona se apropie de final. Clubul qatarez cu care avea contract spaniolul a anunţat vineri că este de acord cu transferul acestuia la catalani. Clauza de reziliere plătită de Barca pentru transferul lui Xavi este de 5 milioane de euro.

340 afișări
Imaginea articolului Xavi are drumul liber spre Barcelona. Al Sadd a anunţat eliberarea spaniolului de sub contract

Xavi are drumul liber spre Barcelona. Al Sadd a anunţat eliberarea spaniolului de sub contract

„Administraţia clubului Al-Sadd şi-a dat acordul pentru transferul lui Xavi la Barcelona, după plata clauzei de eliberare stipulată în contract. Am convenit asupra cooperării cu Barcelona în viitor. Xavi este o parte importantă din istoria clubului. Îi dorim mult succes în următoarea etapă a carierei", au scris pe reţelele de socializare cei de la clubul din Qatar.

În urma acestei declaraţii, devine iminent anunţul numirii de către Barcelona, în funcţia de antrenor, a fostului căpitan, Xavi, în locul lui Ronald Koeman. Cele două părţi au ajuns la o înţelegere cu câteva zile în urmă, singurul impediment venind din partea clubului qatarez.

Xavi a fost deţinătorul recordului de prezenţe la Barcelona (767), înainte de a fi depăşit de Lionel Messi în acest an, şi a antrenat clubul qatarez Al Sadd din 2019.

Luna trecută, Xavi a stabilit un nou record intern în fotbalul qatarez, conducându-şi echipa la o serie de 34 de meciuri fără înfrângere în campionat, în timp ce a câştigat şapte trofee ca antrenor al clubului, de la numirea sa.

Barca, care ocupă locul nouă în La Liga, a remizat 1-1 cu Alaves în primul meci cu „interimarul” Sergi Barjuan pe bancă, înainte de a învinge marţi, în Ucraina, cu 1-0, pe Dinamo Kiev, în Liga Campionilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici