Yachtingul, un nou trend în sportul românesc. S-a lansat Romania Cup 2014

Pe 1 februarie a avut loc lansarea oficială a Romania Cup 2014, campionatul de cea mai mare anvergură din yachtingul românesc. Evenimentul a avut loc la Showroom-ul NauticLife din Mogoşoaia, iar organizatorii competiţiei au explicat formatul din acest an, dar şi importanţa pe care o capătă sportul pe apă din România.

172 afișări
Imaginea articolului Yachtingul, un nou trend în sportul românesc. S-a lansat Romania Cup 2014

Yachtingul, un nou trend în sportul românesc. S-a lansat Romania Cup 2014

Romania Cup va conţine, în acest an, primul concurs mixt româno-bulgar, în cadrul cupei Dobrogea Sailing Week. Întrecerea va fi formată din doua regatte - Poseidon International Regatta si Kaliakria Cup - desfăşurate atât pe coasta românească, cât şi pe cea bulgară a Mării Negre, scrie Pro Sport.

"Cred că cel mai important mesaj este cel de continuitate. Vor fi cinci regatte, la fel ca şi anul trecut, cu aceiaşi organizatori. Suntem foarte bucuroşi că Federaţia Română de Yachting are o deschidere foarte mare faţă de evoluţia si creşterea acestui sport în România", a spus Mihai Marcu, organizator din partea Life Harbour.

TITLURILE ZILEI

În cadrul conferinţei, a avut loc şi un moment de destindere. Mai în glumă, mai în serios, s-a încercat convingerea pasionaţilor de yachting prezenţi în sală, că forma nasului este determinantă pentru performanţele unui sportiv care se întrece pe mare. Acest lucru a fost explicat în termeni pur medicali, ceea ce a stârnit zâmbetele asistenţei.

„Noutatea acestui an în cadrul Romania Cup este constituită de faptul că prima regattă va fi organizată în parteneriat cu Clubul de Yachting de la Balcic (Bulgaria) Va dura patru zile, iar premiile vor fi acordate atât din partea noastră, a românilor, cât şi a colegilor din Bulgaria. Va exista, de asemenea, un clasament comun. Acest lucru este deosebit de important, întrucât constituie un pas înainte pe drumul organizării de regatte internaţionale”, a explicat şi Bogdan Grădinaru, organizator din partea Black Sea Sailing Asociaţion.

Lucian Mândruţă, prezent la eveniment, a precizat că yachtingul, pe lângă faptul că ajută la dezvoltarea fizică şi mentală a tinerilor, nu este nici foarte costisitor, aşa cum multă lume ar crede. Presupune o investiţie echivalentă cu cea pentru practicarea tenisului de performanţă, iar senzaţiile pe care le trăieşti atunci când concurezi pe mare sunt de nedescris.

„Eu reprezint aici şi echipa de yachting proprie cu care voi concura, dar şi Mediafax Grup care, anul acesta, s-a decis să se implice mai serios în acest sport, devenind partener media al România Cup. În cadrul acesteia se va organiza şi o regattă a Ziarului Financiar, publicaţie care îşi doreşte o apropiere către sport şi către acest tip de competiţii, de yachting în special. Este un domeniu în plină dezvoltare, care trebuie crescut şi despre care românii trebuie să afle din ce în ce mai mult. Cred că putem face din România un pol de yachting pentru ţările din jurul nostru”. a declarat jurnalistul care a descoperit pasiunea pentru acest sport chiar de la George Copos, fostul finanţator al Rapidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici