Zheng Tao, înotătorul fără braţe, a câştigat 4 medalii de aur la Jocurile Paralimpice

  • Înotătorul paralimpic Zheng Tao impresionează la Tokyo, după ce a doborât recorduri şi a cucerit medalii de aur la Jocurile aflate în desfăşurare.
  • Chinezul, care şi-a pierdut braţele în copilărie din cauza unui şoc electric, a dominat stilurile liber, spate şi fluture.
  • Sportivul s-a antrenat pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo înotând cel puţin 10 kilometri pe zi.
1339 afișări
Imaginea articolului Zheng Tao, înotătorul fără braţe, a câştigat 4 medalii de aur la Jocurile Paralimpice

Zheng Tao

Chinezul a câştigat 4 medalii de aur, obţinând, de asemenea, un record mondial şi două recorduri paralimpice la Tokyo 2020.

Victoria de la 50 metri liber a fost sărbătorită în mod special. Pe lângă recordul mondial, a însemnat a 500-a medalie paralimpică de aur de când China participă la Jocuri, începând cu New York 1984.

Sportivul născut la Yunnan a stabilit recordul mondial la 50m spate cu timpul de 31,42 secunde.

Asiaticul impresionează cu forţa dezvoltată la nivelul superior al corpului, iar povestea sa impresionează. A început să practice disciplina la vârsta de 13 ani, iar 6 ani mai apoi a debutat la Campionatul Mondial din Ţările de Jos.

Primul aur paralimpic l-a câştigat la Londra 2012, la 100m spate. În total, are 9 medalii paralimpice, fiind una dintre legendele competiţiei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici