Zi tristă în handbalul românesc: Fostul antrenor Liviu Paraschiv a murit

Liviu Paraschiv, unul dintre antrenorii la modă în anii 1990-2010 în handbalul românesc, s-a stins din viaţă la vârsta de 72 de ani, după o lungă suferinţă.

181 afișări
Imaginea articolului Zi tristă în handbalul românesc: Fostul antrenor Liviu Paraschiv a murit

Zi tristă în handbalul românesc: Fostul antrenor Liviu Paraschiv a murit

Născut în 1947 la Braşov, Liviu Paraschiv a antrenat aproximativ 35 de ani în handbalul românesc. Şi-a început activitatea la Tractorul Braşov, în 1980, iar după mai bine de două decenii a trecut la Minaur. Din sectorul masculin a mai pregătit Fibrex P. Neamţ.

La feminin, tehnicianul a pregătit mai multe echipe de top, Rulmentul, Remin Deva, Oltchim, HCM Roman, Dunărea Brăila, Oţelul Galaţi. Cariera şi-a încheiat-o în 2015 la CSM Unirea Slobozia. ”Cred că îmi sunt suficienţi cei 35 de ani de carieră ca antrenor. Pentru mine handbalul este tot cea am iubit cel mai tare, peste tot pe unde am fost m-am dedicat meseriei”, spunea Liviu Paraschiv la despărţirea de Slobozia. În general, Liviu Paraschiv a fost genul de antrenor la care cluburile au apelat atunci când erau în situaţii dificile, fiind văzut ca un fel de salvator, care redresează corăbii.

Antrenorul a trecut şi prin momente dificile în timpul carierei, cel mai delicat fiind o intervenţie chirurgicală suferită pe cord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici