Ziad Khoury, şeful securităţii la Euro 2016: Nu suntem stresaţi. Suntem calmi şi liniştiţi

Responsabilul cu securitatea la meciurile Campionatului European din Franţa, Ziad Khoury, anunţă că turneul final va dezvolta cea mai mare desfăşurare de forţe din sectorul public şi privat care a existat vreodată la un eveniment organizat pe teritoriul Franţei.

934 afișări
Imaginea articolului Ziad Khoury, şeful securităţii la Euro 2016: Nu suntem stresaţi. Suntem calmi şi liniştiţi

Ziad Khoury, şeful securităţii la Euro 2016: Nu suntem stresaţi. Suntem calmi şi liniştiţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Aflată într-o stare permanentă de alertă după atentatele teroriste care au zguduit capitala Paris în noembire 2015, Franţa îşi ia toate măsurile de siguranţă pentru turneul final al Campionatul European de Fotbal. Omul care va avea grijă ca totul să decurgă conform planului este Ziad Khoury.

Poreclit de jurnalişti "Domnul Securitate", Ziad Khoury anunţă că stadioanele, hotelurile şi peste 110 de locaţii din Franţa vor fi păzite în permanenţă de 15.000 de cei mai buni agenţi de securitate din sectorul public şi privat. Mai mult, Khoury a spus ca, pe perioada turneului final, va exista în permanenţă monitorizare video cu echipamente ultra-performante. Primul test al autorităţilor franceze va fi pe 21 mai, dată la care va avea loc finala Cupei Franţei, între Olympique Marseille şi Paris Saint Germain.

"Nu suntem stresaţi. Suntem încrezători, calmi şi liniştiţi. Obiectivul este să organizăm bine lucrurile. Va fi cea mai mare desfăşurare de forţe care a existat vreodată la un eveniment organizat pe teritoriul Franţei. Terorismul nu este o ameninţare doar pentru Euro 2016, ci este o ameninţare pentru Franţa, Europa şi statele democratice.", a declarat pentru agenţia Reuters şeful securităţii la Euro 2016, Ziad Khoury.

900 de stewarzi pregătiţi special pentru eveniment şi 200 de voluntari vor colabora cu forţele de ordine pe perioada turneului final al Campionatului European din Franţa.

Campionatul European din Franţa va începe pe 10 iunie, dată la care va avea loc meciul de deschidere, Franţa-România. Aproape 1.500.000 de spectatori sunt aşteptaţi să asiste la cele 51 de partide care se vor desfăşura pe 10 stadioane. Fanii care nu au bilete vor putea urmări meciurile din zinele amnejate special în jurul arenelor.

Peste 130 de oameni, între care doi români, au fost ucişi şi mai mult de 350 răniţi, în urma atentatelor produse în Franţa pe 13 noiembrie 2015. Peste 80 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici