Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace sărbătorită de Academia Olimpică Română

  • Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace este sărbătorită anual pe 6 aprilie.
  • Declarată sărbătoarea sportului pe 23 august 2013 de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, ea este marcată şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, prin Academia Olimpică Română (AOR).
259 afișări
Imaginea articolului Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace sărbătorită de Academia Olimpică Română

Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace sărbătorită de Academia Olimpică Română

Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace, sărbătorită în fiecare an pe 6 aprilie, reaminteşte de fiecare dată puterea sportului de a stimula schimbările sociale, de a dezvolta comunităţiile şi legăturile dintre oameni, de a încuraja pacea şi înţelegerea.

Mai ales acum, când pandemia de coronavirus a bulversat întreaga planetă, pe 6 aprilie, mai mult ca oricând, omenirea a demonstrat câtă nevoie are de sport, pace şi unitate. Sportul i-a ajutat pe oameni şi comunităţile în care trăiesc să depăşească provocările impuse de pandemie.

Pe 23 august 2013, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat 6 aprilie Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace, iar decizia s-a dovedit în timp a reprezenta un pas istoric. Puterea sportului şi-a pus amprenta asupra fiecărui individ în parte, dar şi asupra comunităţilor, prin schimbările sociale benefice.

Ca în fiecare an, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, prin Academia Olimpică Română (AOR), s-a alăturat organizaţiilor internaţionale, regionale, naţionale de sport şi dezvoltare pentru a onora rolul pe care îl joacă sportul în societate, fie că încurajează stiluri de viaţă mai sănătoase, fie că este folosit ca vector pentru dezvoltare în zonele vulnerabile prin conflict, sărăcie şi inegalitate.

Pentru a marca importanţa Zilei Internaţionale a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace, Simona Tabără Amânar, directorul Academiei Olimpice Române, şi istoricul Anita Sterea, membru al Consiliului de Conducere al AOR, au realizat o serie de interviuri cu personalităţi ale vieţii sportive şi culturale, oameni care se alătură efortului global de a încuraja pe toată lumea să rămână optimistă şi activă, în aceste momente de incertitudine în care se duce o luptă ”la baionetă” cu o criză de sănătate fără precedent, informează cosr.ro.

Au răspuns provocării de a dialoga despre Valorile Olimpice şi efectele benefice ale educaţiei fizice şi sportului o serie de personalităţi ale lumii sportului, culturii şi vieţii academice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici