Zoltan Kovacs: Îl respect pe domnul Hagi, dar el nu va decide ce voi face

Coordonatorul loturilor naţionale de juniori, belgianul Zoltan Kovacs, căruia Gheorghe Hagi i-a cerut demisia pentru că a jignit mai mulţi jucători de la academia sa, printre care şi pe Ianis Hagi, a declarat, luni, că nu fostul internaţional decide ce va face în continuare.

528 afișări
Imaginea articolului Zoltan Kovacs: Îl respect pe domnul Hagi, dar el nu va decide ce voi face

Gheorghe Hagi (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Întrebat la Digi Sport dacă intenţionează să demisioneze, aşa cum i-a cerut Hagi, Kovacs a răspuns: "Îl respect pe domnul Hagi, dar el nu va decide ce voi face. Ştiu ce am de făcut. Ca director sportiv voi face tot ce pot mai bine pentru fotbalul românesc".

Oficialul a negat faptul că i-ar fi spus lui Ianis Hagi că este "zero". "Nu am spus «zero». Când am spus «nimic», m-am referit că nu au făcut nimic pe teren. I-am spus lui Ianis că numele lui nu este important pentru mine. Băiatul este important. I-am spus că este într-un moment de cotitură al carierei. Am corectat şi alţi jucători. Uneori cu blândeţe, alteori mai dur. Nu ştiţi cum am vorbit la şedinţele tehnice, în comisiile tehnice, cât de dur am fost. Dacă nu lucrăm puternic la nivelul mentalităţii, nu o să ajungem nicăieri", a spus Kovacs.

Tehnicianul susţine că vorbele sale au fost scoase din context. "Nu înţeleg de ce se face zarvă atât de mare despre Ianis sau alt jucător. Încercaţi să scoateţi vorbele din context. Câteva intervenţii trebuiau să fie dure, energice, pentru că ne aştepta un turneu greu în Anglia, iar determinarea nu era cea care trebuia. Când suntem jucătorii naţionalei, reprezentăm părinţii, familia şi ţara. Orice jucător care are onoarea să fie ales jucător naţional, are datoria să fie mai bun decât ceea ce este, din respect pentru drapel şi culori. Nu mai suntem în Evul Mediu, suntem în democraţie, iar toată lumea are drepturi, dar şi datorii. Când adolescenţii nu se comportă aşa cum trebuie, eu sunt acolo pentru a corecta. Această corecţie este pe mai multe grade. Cred că atunci când vorbim cu copiii, trebuie să-i înţelegem, dar şi ei trebuie să înţeleagă că îşi reprezintă ţara pe teren. Sunt director pentru toate loturile de copii. Datoria mea este să îi fac pe jucători să fie eficienţi pe teren. Când am venit aici, era vorba de mulţi ani de muncă până să avem rezultate. Marea greşeală pe care o facem aici în România este că ne interesează doar rezultatul meciurilor. Munca mea este de a crea un program de la 5 la 19 ani şi apoi vom putea vorbi de rezultate", a explicat el.

Patronul FC Viitorul, Gheorghe Hagi, i-a cerut, luni, preşedintelului Comisiei Tehnice a FRF, Anghel Iordănescu, să-l demită pe coordonatorul loturilor naţionale de juniori, Zoltan Kovacs, care "i-a jignit şi umilit" pe jucătorii săi Florin Coman, Carlo Casap şi Ianis Hagi, de la naţionala U17.

Într-o scrisoare deschisă adresată selecţionerului Anghel Iordănescu, remisă agenţiei MEDIAFAX, Gheoghe Hagi afirmă că jucătorii echipei FC Viitorul au fost jigniţi de către Kovacs în timpul stagiului din Olanda.

"(Ei - n.r.) au fost jigniţi şi umiliţi de către reprezentantul FRF, Zoltan Kovacs, coordonator al tuturor loturilor naţionale de juniori, atât la şedinţa tehnică, cât şi pe teren, la antrenament, în stagiul din Olanda, înaintea plecării la turneul de elită din Anglia. Domnul Kovacs le-a transmis jucătorilor că, indiferent că se antrenează cu echipa de seniori a unui club de Liga 1 (FC Viitorul), sau că au jucat în Liga 1 (fiind vizat direct Ianis Hagi), «You are nothing , You are zero» (eşti un nimic, eşti un zero)", se arată în scrisoarea semnată de Hagi.

El consideră că jignirile adresate jucătorilor naţionalei U17 au contribuit major la demoralizarea acestora şi la rezultatele negative obţinute la turneul de elită din Anglia.

Patronul grupării FC Viitorul mai spune că va lua o decizie în ceea ce priveşte prezenţa lui Ianis Hagi la următoarele acţiuni ale echipei naţionale după consultări cu acesta: "După o discuţie avută cu fiul meu, în momentul întoarcerii de la turneul din Anglia, am stabilit de comun acord că are nevoie de o perioada pentru a reflectă la tot ce s-a întâmplat în ultimele două luni la naţională U17 , urmând că ulterior să luăm o decizie".

Reprezentativa under 17 a României a pierdut toate cele trei meciuri disputate la Turul de Elită care a avut loc în Marea Britanie: 1-2, cu selecţionata similară a Angliei, 0-2 cu Norvegia şi 0-3 cu Slovenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici