2018 ar putea fi anul cutremurelor devastatoare cauzate de încetinirea vitezei de rotaţie a Pământului.

În 2018 ar putea avea loc cutremure devastatoare din cauza încetinirii vitezei de rotaţie a Pământului, cele şase cutremure puternice din acest an fiind doar începutul, avertizează specialiştii în fizica pământului.

4051 afișări
Imaginea articolului 2018 ar putea fi anul cutremurelor devastatoare cauzate de încetinirea vitezei de rotaţie a Pământului.

2018, anul cutremurelor devastatoare cauzate de încetinirea vitezei de rotaţie a Pământului.

Experţii atrag atenţia că anul viitor s-ar putea produce aproximativ 20 de cutremure puternice, cele mai intense având loc în zonele tropicale, în care trăiesc miliarde de oameni. Daily Mail notează că micile schimbări ale vitezei de rotaţie a planetei vor declanşa o activitate seismică uriaşă, deoarece o cantitate mare de energie din subteran va fi eliberată. 

Viteza de rotaţie a Pământului încetineşte din cauza forţei de atracţie dintre planeta noastră şi Lună. Zona mai apropiată Lunii resimte o forţă de atracţie mai puternică, în timp ce partea mai îndepărtată resimte o forţă gravitaţională mai uşoară.

TITLURILE ZILEI

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici