- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (19.03.2016, 07:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
3 alimente care, consumate într-o cantitate mare, ne pot otrăvi
Anumite fructe şi legume pot deveni otrăvitoare dacă sunt consumate în cantitate mare, în stare crudă sau dacă nu sunt alese cu atenţie, informează One.ro.
6806 afișări
3 legume care, consumate într-o cantitate mare, ne pot otrăvi (Imagine: Hepta)
Potrivit celor de la One.ro, cele 3 alimente care, consumate într-o cantitate mare, ne pot otrăvi sunt:
Cassava
Este un aliment adus din America de Sud, mai exact rădăcina plantei care nu trebuie consumată în stare crudă.
Cassava, manioc sau tapioca este o tulpină lemnoasă din America cunoscută pentru beneficiile sale aduse sănătăţii, doar dacă a fost gătită. Dacă este consumata în stare crudă, Cassava are un conţinut ridicat de cianură şi duce la paralizie sau chiar moarte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Afshin Mehin și Neuralink fac echipă. Ce urmează să se întâmple în domeniul neurotehnologiei
-
O dronă ar fi fost filmată în apropierea oraşului Brăila / Ce spun oficialii / Armata i-a dat raportul premierului
-
Peisaj de sfârşitul lumii în cel mai rece oraş din Europa: mii de case abandonate în Zapoliarnîi
-
Mass-media: un colonel rus al serviciilor secrete militare, ucis în masacrul de la Moscova
Ciupercile
Doar în Statele Unite sunt cunoscute peste 5.000 de tipuri de ciuperci din care 100 sunt toxice şi mai puţin de 10 sunt mortale. În lumea întreagă sunt cunoscute peste 38.000 de specii de ciuperci, din care 5% sunt nocive. Este foarte important să cumpărăm ciuperci de la un spermarket sau de la un producător, pentru că acestea pot provoca nu doar un simplu disconfort intestinal şi greaţă, ci şi decesul.
Seminţele
Par inofensive, dar se pot dovedi letale. Cu siguranţă nu ştiai că seminţele de mere, caise, cireşe nu sunt comestibile. Gustul amar pe care îl au ar trebui să ne împiedice să le consumăm, deoarece conţin o cantitate mică de cianură. Cireşele, caisele, piersicile şi nectarinele conţin această substanţă într-o măsură mai mare decât merele. Dar chiar dacă înghiţi aceşti sâmburi, substanţa din ele nu intră în contact cu acizii din sistemul digestive, deoarece organismul elimină aceste seminţe. Este mai dificil atunci când se consumă miezul seminţelor în cantităţi mari.
Citeşte şi: STUDIU: Dietele bogate în legume pot să încetinească declinul cognitiv la vârsta a treia
Citeşte şi: 7 legume şi fructe care se pot prepara la grătar
Citeşte şi: STUDIU: Copiii, mai puţin dispuşi să mănânce fructe şi legume dacă li se spune că sunt sănătoase
Citește pe alephnews.ro: Musk are planuri controversate cu cipurile Neuralink: Oamenii se vor contopi cu Inteligența Artificială
Citește pe www.zf.ro: Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate aduce o amendă de 3.300 lei
Citește pe www.zf.ro: Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Ce se aruncă şi ce nu se aruncă în containerul pentru deşeuri din plastic?
Citește și: Efectele uimitoare ale aspirinei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Povestea unui fost corporatist care alături de un prieten a creat de la zero propria marcă de bere 100% românească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta îmi dă energie”
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe