A fost descoperit un vaccin inovator care ajută fumătorii să se lase de acest viciu

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Scripps din California au creat un vaccin proiectat pentru a scădea efectul nicotinei asupra creierului, care ar putea ajuta fumătorii să renunţe la această dependenţă, informează Descoperă.

1080 afișări
Imaginea articolului A fost descoperit un vaccin inovator care ajută fumătorii să se lase de acest viciu

A fost descoperit un vaccin inovator care ajută fumătorii să se lase de acest viciu

Potrivit oamenilor de ştiinţă, vaccinul creşte numărul de anticorpi care se ataşează de moleculele de nicotină, întârziind efectele nicotinei.

Fumătorii care doresc să renunţe la ţigară au puţine instrumente la care pot apela. Gumele de mestecat şi plasturii cu nicotină nu sunt prea eficienţi şi nu îi ajută în acest sens.

Fumătorii ar putea, de asemenea, să încerce şi medicamente care ţintesc receptorii nicotinici de acetilcolină, dar aceste medicamente au adesea "efecte secundare neplăcute, precum halucinaţii, depresie şi modificări severe ale dispoziţiei", au remarcat oamenii de ştiinţă.

Conform Descoperă, cercetătorii au stabilit că vaccinurile care vizează molecula de nicotină ar putea fi cea mai bună strategie alternativă. Cu toate acestea, două studii clinice ale unui astfel de vaccin au eşuat. Studiile au descoperit că persoanele care au produs cele mai înalte niveluri de anticorpi de anti-nicotină au fost mai probabil să se abţină de la fumat timp de mai mult de şase luni.

"Un obstacol major în dezvoltarea strategiei a fost acela de a obţine o concentraţie suficient de mare de anticorpi pentru a reduce distribuţia nicotinei până la creier", au scris oamenii de ştiinţă în raport.

Echipa de cercetători de la Scripps a proiectat un nou vaccin, care stimulează anticorpii să se ataşeze de moleculele de nicotină. Testele efectuate pe şoareci au stabilit că vaccinul întârzie efectele nicotinei în primele 10 de minute după injectare.

De asemenea, şoarecii vaccinaţi s-au dovedit a avea concentraţii mai mici de nicotină în creier, ceea ce înseamnă că medicamentul demonstrează primele sale efecte.

Oamenii de ştiinţă se concentrează pe rafinarea continuă a formulei vaccinului pentru a ajunge în etapa potenţialelor studii clinice, potrivit Descoperă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici