A fost descoperită o coadă de dinozaur veche de 99 de milioane de ani, conservată perfect

O coadă de dinozaur veche de 99 de milioane de ani conservată în chihlimbar a fost descoperită în Myanmar, scriu cei de la CNN.

12942 afișări
Imaginea articolului A fost descoperită o coadă de dinozaur veche de 99 de milioane de ani, conservată perfect

Descoperire Ştiinţifică. (Imagine: CNN.com / MEDIAFAX Arhiva Foto)

Xing Lida, un paleontolog chinez, a găsit specimenul la o piaţă de chihlimbar din nordul Myanmarului în apropiere de graniţa cu China.Vânzătorii credeau că în interiorul bucăţii de chihlimbar  de mărimea unei piersici uscate se află o plantă şi voaiu să vândă bucata pentru a fi folosită în bijuterii.

„Mi-am dat seama că înauntru este mai degrabă un vertebrat, probabil teropod, decât o plantă.“ a declarat paleontologul. „Nu sunt sigur că vânzătorul a înţerles cât de important este acest specimen,  dar nu a ridicat preţul.“

Ryan McKellar, un paleontolog la muzeul Royal Saskatchwan  din Canada, şi co-autor al lucrării care documentează descoperirea a declarat: „Este o descoperire pe care o faci o dată în viaţă. Cele mai fine detalii sunt vizibile în trei dimenisiuni.“

Este prima data când un schelet de dinozaur mumificat a fost descoperit. Partea prinsă în chihlimbar  face parte din secţiunea de la coadă, şi aparţine unui coelurosaurian.

Coelurosauriani erau o specie de dinozaurii asemănătoare cu păsările, acoperiţi de pene. Dinozaurul a cărei coadă a fost descoperită în chihlimbar  avea probabil dimensiunea unei vrăbii.

Creataura ar fi avut o coadă asemănătoare cu un bici, dar acoprită de pene asemănătoare ce cele ale unei păsării.
„Nu sunt chiar monştrii de marimea Godzila cum credeam înainte.“ a încheiat McKellar. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici