STUDIU Acupunctura ar putea diminua durerile de cap cauzate de tensiune

  • Persoanele care au dureri de cap cronice cauzate de tensiune ar putea reduce frecvenţa acestora cu până la 50% cu ajutorul acupuncturii, potrivit unei cercetări publicate în revista Neurology.
  • Durerile de cap cauzate de tensiune, care sunt cel mai frecvent tip, sunt uneori descrise ca o senzaţie de presiune ca şi cum ai avea o bandă strânsă în jurul capului.
  • Ele sunt considerate cronice dacă apar în mod regulat, cel puţin 15 zile pe lună.
  • Peste 50% dintre oamenii din întreaga lume au tulburări de cefalee.
353 afișări
Imaginea articolului STUDIU Acupunctura ar putea diminua durerile de cap cauzate de tensiune

STUDIU Acupunctura ar putea diminua durerile de cap cauzate de tensiune

La studiu au participat 218 persoane care au avut dureri de cap cauzate de tensiune, în medie 22 de zile pe lună timp de 11 ani. Aceştia au fost repartizaţi aleatoriu într-unul din cele două grupuri, fie pentru a li se administra ceea ce cercetătorii descriu ca fiind "acupunctură adevărată", fie "acupunctură superficială".
 
Acupunctura, o componentă a medicinei tradiţionale chinezeşti vechi de secole, presupune penetrarea pielii în puncte specifice cu ace extrem de subţiri şi apoi mişcarea uşoară a acestora, potrivit WashingtonPost.
 
Scopul este de a îmbunătăţi fluxul de energie din organism (cunoscut sub numele de "qi", ortografiat şi "chi"), despre care se crede că îmbunătăţeşte sănătatea. Atunci când acele sunt introduse la adâncimea potrivită, apare senzaţia de qi, iar pacientul simte o amorţeală, greutate sau furnicături. Această senzaţie este considerată cheia succesului unui tratament de acupunctură.
 
Participanţii la studiu din grupul de "acupunctură adevărată" au obţinut senzaţia de qi, dar în grupul de "acupunctură superficială", acele nu au fost introduse suficient de adânc pentru a crea această senzaţie. Ambele grupuri au primit 20 de tratamente într-un interval de două luni şi apoi au fost urmărite timp de încă şase luni.
 
Numărul durerilor de cap cauzate de tensiune a scăzut treptat după tratament pentru persoanele din ambele grupuri, dar aproximativ două treimi dintre cei cărora li s-a administrat ”acupunctura adevărată” au înregistrat o reducere de cel puţin 50%, comparativ cu jumătate dintre cei cărora li s-a administrat tipul "superficial". Pentru grupul "adevărat", zilele de dureri de cap au scăzut de la 20 pe lună la începutul studiului la şapte zile pe lună la final, comparativ cu o scădere de la 22 la 12 zile pe lună pentru grupul "superficial".
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici