Americanii au aprobat un medicament care te ajută să dai jos până la 15 kilograme

  • FDA a aprobat un medicament pentru diabet care poate fi utilizat de persoanele care vor să slăbească.
  • Wegovy conţine o doză mai mare a medicamentului Semaglutida de la Novo Nordisk.
  • În SUA, peste 100 milioane de adulţi, adică aproximativ 1 din 3 sunt obezi.
  • Cele mai frecvente efecte secundare sunt problemele gastrointestinale.
1163 afișări
Imaginea articolului Americanii au aprobat un medicament care te ajută să dai jos până la 15 kilograme

Americanii au aprobat un medicament care te ajută să dai jos până la 15 kilograme

 

Statele Unite au aprobat medicamentul care te va ajuta să slăbeşti până la 15 kilograme. Administraţia americană pentru alimente şi medicamente a anunţat în cursul zilei de vineri că o versiune a unui medicament popular pentru tratarea diabetului ar putea fi utilizat de persoanele care doresc să piardă kilogramele în plus. Uite părerea unui medic nutriţionist despre acest medicament revoluţionar.

LYGIA ALEXANDRESCU - nutriţionist:

”Este un tratament inovator, însă pentru scăderea ponderală, tratamentul obezităţii pe termen lung el este încă în fază de pionierat să spunem, în sensul că ajută la scăderea în greutate pe termen lung, adică rezultatele studiilor clinice arată o scădere ponderală de 14-15, ba chiar 15, 3 kilograme pierdute în 14 luni, ar fi un rezultat bun având în vedere că rapoartele de scădere sunt în general între 5 şi 10% din greutatea corporală”.

Doctorul Harold Bays, directorul Centrului de Cercetare Metabolică şi Aterosclerotică din Louisville, spune că Wegovy pare a fi un medicament mult mai sigur decât cele anterioare pentru controlul greutăţii. Există însă şi câteva efecte adverse. Cele mai întâlnite au fost problemele gastrointerstinale. Medicamentul nu este indicat persoanelor care au tumori tiroidiene sau endocrine sau cele care au avut astfel de cazuri în familie. Există şi riscul inflamării ficatului sau apariţiei depresiei.

LYGIA ALEXANDRESCU - nutriţionist:

”Riscul de apariţie a tumorilor endocrine este foarte crescut. Şi atunci se slăbeşte uşor un kilogram pe lună, mâncând sănptos fără CUT a accepta acest risc de apariţie a unei boli extrem de grave, comparativ cu a reduce poate din cantitatea de dulciuri, a reduce nu a exclude sau a reduce din grăsimi, nu a exclude, slăbind un kilogram pe lună”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici