ASSBM: Aparat ce elimină pietrele la rinichi fără anestezie şi durere, disponibil la Spitalul Burghele

O nouă metodă de tratament pentru eliminarea calculilor reno-ureterali, pietrele la rinichi, este disponibilă la Spitalul „Prof. Dr. Theodor Burghele” din Capitală. Datorită aparatului de litotripsie, pacienţii nu necesită anestezie, iar procedura nu este dureroasă, aşa cum prevede metoda clasică.

3112 afișări
Imaginea articolului ASSBM: Aparat ce elimină pietrele la rinichi fără anestezie şi durere, disponibil la Spitalul Burghele

ASSBM: Aparat ce elimină pietrele la rinichi fără anestezie şi durere, disponibil la Spitalul Burghele

„La Spitalul Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele, de la începutul acestei săptămâni, pacienţii care au avut nevoie de o intervenţie pentru eliminarea calculilor reno-ureterali, aşa-numitele pietre la rinichi, au beneficiat de o nouă metodă de tratament, cu ajutorul unui aparat super-performant. Este vorba despre un aparat de litotripsie, care permite un tratament modern, minim invaziv, al litiazei urinare. Practic, cu ajutorul acestui aparat extrem de complex, pacienţii scapă de pietrele la rinichi fără intervenţie chirurgicală şi pleacă acasă în aceeaşi zi”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Metoda modernă se numeşte litotripsia extracorporeală cu undă de şoc ESWL. Procedura nu este dureroasă, iar pacientul nu are nevoie de anestezie.

“Procedura presupune o durere mult mai mică pentru pacient decât în cazul unei intervenţii clasice, nu e nevoie de anestezie, iar tratamentul ulterior poate fi doar ambulator. Pacientul nu are nevoie nici măcar de un calmant înainte de procedura propriu-zisă. Este un sistem modern, rapid şi cu iradiere mai mică”, a declarat Viorel Jinga, şeful Clinicii de Urologie de la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”.

Pacienţii suspuşi procedurii nu-şi pierd incapacitatea temporară de muncă, cum se întâmplă în cazul intervenţiei clasice, iar durata spitalizării este de cel mult o zi, faţă de 7-10 zile.

“Odată cu noul aparat ne aşteptăm cu siguranţă la mai mulţi pacienţi, care vor putea beneficia de un tratament ce presupune mai puţină durere şi de o recuperare mai uşoară şi mai rapidă”, a spus Adriana Ilieşiu, managerul Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”.

Aparatul Modulith SLX F2 cu RX a intrat recent în dotarea Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” şi a costat aproape 740.000 de euro. Banii au fost alocaţi de Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Anual se vor realiza aproape 600 de proceduri de acest gen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici