Astenia de primăvară - remedii testate

Astenia este o afecţiune caracterizată printr-o slăbire generală a organismului, având ca efecte, printre altele, oboseala generală, creşterea emotivităţii, apariţia stărilor de indispoziţie, tristeţe şi apatie, scrie The One.

1879 afișări
Imaginea articolului Astenia de primăvară - remedii testate

Remedii testate pentru combaterea asteniei de primăvară (Imagine: Shutterstock)

De asemenea, organismul se adaptează cu greu la lumină si la temperatură, sistemul imunitar este mai sensibil, carenţele de vitamine şi minerale se resimt. De aceea, în acest nou anotimp, majoritatea este predispusă la viroze respiratorii.

Astenia apare şi toamna, dar este mult mai frecventă primăvara. Potrivit statisticilor, astenia de primăvară afectează preponderent femeile, care se plâng de insomnie, tonus scăzut, stări de nervozitate, senzaţie de ameţeală şi de slăbiciune.

Conform The One, câteva remedii potrivite ar fi consumul ridicat de fructe şi legume proaspete, precum mere, citrice, nuci, curmale, salată verde, morcov, ştevie, spanac, urzici, lobodă, ceapă verde, usturoi, ridichi şi spranghel, dar şi consumul de cereale integrale.

Alte modalităţi de a scăpa de astenia de primăvară includ: 

– remedii naturiste cu efect tonic pentru revitalizarea organismului: miere, lăptişor de matcă, polen, drojdie de bere, măceşe, cătină, ghimbir, busuioc, ginseng.

– consumarea a cât mai multe lichide, în special apă plată pentru a detoxifia organismul

– respectarea orelor de somn, cel puţin 7 ore pe noapte

– plimbările prin parc, alergările uşoare, plimbările cu bicicleta

– antrenamentele de cardio şi fitness, înot

– practicarea unui sport în aer liber

– petrecerea timpului liber cu prietenii sau desfăşurând activităţi ce ne fac plăcere

Pentru a combate astenia, se recomandă şi remediile altenative, cum ar fi reflexoterapia, homeopatia, acupunctura sau aromaterapia, scrie One.ro.

 

 

 


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici