ATENŢIE la căpuşe! Cei muşcaţi pot să devină şi alergici la CARNE pentru întreaga viaţă

O căpuşă, numită „Steaua singuratică”, are în organism o moleculă de zahăr cunoscută ca „alfa-1”, care poate produce o reprogramare a sistemului imunitar al oamenilor, făcându-i alergici la carne pentru întreaga viaţă.

1734 afișări
Imaginea articolului ATENŢIE la căpuşe! Cei muşcaţi pot să devină şi alergici la CARNE pentru întreaga viaţă

ATENŢIE la căpuşe! Cei muşcaţi pot să devină alergici la CARNE pentru întreaga viaţă

Atunci când primeşte muşcătura unei căpuşe purtătoare a acestei molecule, prima reacţie a corpului uman este aceea de a produce anticorpi. Odată ce se întâmplă acest lucru, de fiecare dată când omul va consuma molecule de zahăr, care se găsesc în carnea roşie, sistemul imunitar al acestuia va încerca să lupte cu molecula respectivă, ajungând, astfel, la o reacţie alergică.

Simptomele acestei alergii sunt urticarie, respiraţie îngreunată, crampe abdominale. Deşi rare, există cazuri în care această reacţie alergică poate fi cauzatoare de moarte.

Deşi în prezent acest tip de căpuşă trăieşte în special în America, experţii avetizează că aceasta se răspândeşte rapid în ultimii ani. Dacă în urmă cu cinci ani specialiştii raportau aproximativ 50 de cazuri de oameni cu această alergie, în prezent numărul celor infectaţi se ridică la aproximativ 200. 

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici