Blefaroplastia, soluţia pentru un chip cu cinci ani mai tânăr

Ridurile, inesteticele pleoape lăsate, pungile de sub ochi şi cearcănele sunt semnele care trădează atât femeile, cât şi bărbaţii atunci când încearcă să mascheze trecerea anilor sau un stil de viaţă nepotrivit, în această situaţie chirurgii esteticieni recomandând blefaroplastia.

664 afișări
Imaginea articolului Blefaroplastia, soluţia pentru un chip cu cinci ani mai tânăr

Blefaroplastia, soluţia pentru un chip cu cinci ani mai tânăr (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat, cele mai multe femei sunt preocupate să păstreze un aspect cât mai natural şi tânăr al ochilor. Medicii chirurgi esteticieni vin în întâmpinarea persoanelor care au astfel de probleme, eliminând semnele trecerii timpului şi oferind chipului un aspect cu cinci sau chiar zece ani mai tânăr, potrivit lui Călin Doboş, medic specialist în chirurgie facială şi chirurgie plastică.

"Blefaroplastia estetică este o procedură de chirurgie plastică dedicată acestor probleme, cu rolul de a îndepărta excesul de piele şi grăsime din zona ochilor. De asemenea, se poate reda plenitudinea pleoapelor prin transfer de grăsime sau acid hialuronic. Astfel, se elimină aspectul obosit şi îmbătrânit al ochilor şi se pot ridica şi sprâncenele", a explicat Călin Doboş.

Chirurgia pleoapelor este una dintre cele mai spectaculoase intervenţii chirurgicale estetice, care se adresează ambelor sexe, având un rezultat stabil pentru mult timp.

Conform unui studiu, numărul persoanelor care se supun unei blefaroplastii este în creştere. Din 2011, în Statele Unite ale Americii, numărul de pacienţi care solicită o astfel de intervenţie a crescut anual cu 10%. În total, se efectuează în jur de 100.000 de operaţii de blefaroplastie pe an.

Căderea pleoapelor apare ca urmare a unui exces de piele şi/sau a scăderii tonusului musculaturii care controlează mişcările pleoapelor. Ochii devin iritaţi şi uscaţi dacă pleoapele inferioare se răsfrâng în afară şi nu îşi mai pot exercita funcţia protectoare. Dacă răsfrângerea pleoapei se realizează spre interior, genele vor produce iritaţii şi chiar răni ale ţesutului conjunctiv.

Căderea pleoapei superioare spre gene, numită şi dermato-chalasis, împiedică aplicarea machiajului ochilor şi uneori poate împiedica vederea în sus. Există cazuri în care această cădere este însoţită de o deplasare în jos a sprâncenelor, frecventă în cazul bărbaţilor.

Specialiştii spun că se pot face în aceeaşi zi intervenţii combinate, atât la pleoapele de sus, cât şi la cele de jos, sau asociate cu liftinguri faciale, injectări de substanţe, în funcţie de dorinţele pacientului.

Durerile intervenţiilor sunt minime sau absente şi cedează la calmantele obişnuite. Rezultatele operaţiei sunt vizibile după câteva zile, iar rezultatul definitiv va fi observabil în câteva săptămâni. Costul unei intervenţii de blefaroplastie variază între 600 şi 1.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici