Bolnavii de Parkinson pot beneficia de terapii noi, care ameliorează simptomele în primele 24 de ore

Pacienţii diagnosticaţi cu Parkinson au acum şansa la o viaţă normală după ce noi terapii pentru ei au fost implementate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Constanţa, de terapie putând beneficia toţi asiguraţi, indiferent de vârstă.

3548 afișări
Imaginea articolului Bolnavii de Parkinson pot beneficia de terapii noi, care ameliorează simptomele în primele 24 de ore

Bolnavii de Parkinson pot beneficia de terapii noi, care ameliorează simptomele în primele 24 de ore (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”, în Constanţa este unul dintre puţinele centre din România unde a fost implementată una dintre cele mai noi metode de tratament în urma căreia simptomatologia bolii se ameliorează considerabil după primele 24 de ore de tratament.

Noua procedură presupune renunţarea la medicaţia orală şi administrarea acesteia, sub formă de gel, printr-un tub(PEG), direct in duoden.

„Iniţial, pacientul este evaluat clinic, iar dacă toate constantele sunt bune, se iniţiază intervenţia. Pentru a stabili dacă pacientul răspunde favorabil la această metodă de tratament şi pentru stabilirea dozei, înainte de a începe tratamentul cu un tub permanent, se recomandă un tub nazoduodenal temporar. Montarea si supravegherea tubului permanent presupune existenţa unei echipe formate de medici neurologi şi gastroenterologi. Procedura este miniminvazivă iar perioada de spitalizare nu depăşeşte o săptămână”, se precizează într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean din Constanţa.

De noua metodă de tratament pot beneficia gratuit pacienţii diagnosticaţi cu Parkinson care sunt asiguraţi, indiferent de vârstă. Terapia inovatoare este utilizată în doar 6 centre din ţară, printre care şi Constanţa.

Coordonatorul programului pe regiunea Dobrogea, pentru judeţele Constanţa şi Tulcea este medicul neurolog Docu Axelerad Any, iar echipa care se ocupă de pacienţii internaţi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa este formată din conf. dr. Docu Axelerad Any – medic primar neurologie, conf. univ. dr. Dumitru Eugen - medic primar, secţia gastroenterologie şi dr. Luana Alexandrescu, medic primar Gastroenterologie.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale din Constanţa, boala Parkinson afectează aproximativ 1,4 la sută din populaţia cu vârsta peste 55 ani. În România au fost diagnosticaţi aproximativ 72.000 de pacienţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici