Când anunţă Agenţia Europeană a Medicamentului că vom avea vaccinul anti-coronavirus: "Este cel mai optimist scenariu posibil"

  • Cercetătorii de la Oxford au spus că un vaccin anti-coronavirus ar putea fi folosit de urgenţă în septembrie-octombrie
  • Agenţia Europeană a Medicamentului contrazice acest termen şi spune că un scenariu optimist ţine de anul 2021
  • Agenţia Europeană a Medicamentului se află în legătura cu 33 de dezvoltatori aflaţi în căutarea unui vaccin anti COVID-19
3184 afișări
Imaginea articolului Când anunţă Agenţia Europeană a Medicamentului că vom avea vaccinul anti-coronavirus: "Este cel mai optimist scenariu posibil"

Când anunţă Agenţia Europeană a Medicamentului că vom avea vaccinul anti-coronavirus: "Este cel mai optimist scenariu posibil"

Un vaccin care să oprească răspândirea coronavirusului care provoacă COVID-19 ar putea fi disponibil, în cel mai optimist scenariu, abia în 2021, notează Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).
 
EMA, care se află în legătură cu 33 de dezvoltatori aflaţi în căutarea unui vaccin care să oprească coronavirusul, are în vedere şi 115 tratamente diferite pentru temuta boală COVID-19.
 
Marco Cavaleri, directorul responsabil de vaccinuri din cadrul EMA, s-a declarat sceptic cu privire la termenul înaintat de cercetătorii de la Oxford, care au vorbit despre luna septembrie a acestui an.
 
"Pentru vaccinuri, deoarece dezvoltarea trebuie să înceapă de la zero, putem vorbi despre un an în cea mai optimistă perspectivă", a spus Cavaleri.
 
Germania a oferit 750 milioane euro pentru cercetarea, producerea şi distribuirea unui vaccin anti-coronavirus, notează Deutsche Welle.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici