Când trebuie să îşi scoţi MĂSEAUA de minte. Cum putem scăpa de durerea atroce şi ce complicaţii pot apărea

Durerile de dinţi sunt unele dintre cele mai acute pe care omului îi este dat să îndure, dar când este vorba despre măselele de minte, situaţia devine cu mult mai acută.

901 afișări
Imaginea articolului Când trebuie să îşi scoţi MĂSEAUA de minte. Cum putem scăpa de durerea atroce şi ce complicaţii pot apărea

Când trebuie să îşi scoţi MĂSEAUA de minte. Cum putem scăpa de durerea atroce şi ce complicaţii pot apărea

Sunt cazuri când se recomandă extracţia măselei de minte, chiar dacă pacientul nu prezintă dureri sau alte simptome. În alte situaţii măseaua de minte poate fi doar tratată, evitându-se extracţia.

Cazurile în care este absolut necesar un tratament de chirurgie dentară:

  • În cazul infecţiei gingiei care înconjoară măseaua de minte. Resturile se acumulează între gingie şi dinte, moment în care apare inflamaţia, apoi infecţia dureroasă. În acest caz, medicul specialist va extrage dintele pentru ca fenomenul să nu se agraveze.
  • Când apare o carie. Medicul specialist în chirurgie dentară poate recomanda extracţia dintelui pentru că molarii de minte sunt foarte greu de tratat, în primul rând din cauza poziţiei.
  • Când măseaua de minte afectează dinţii învecinaţi, transmiţându-le carii şi boli parodontale.
  • Din motive ortodontice: când molarul al treilea împiedică buna desfăşurare a tratamentului ortodontic se recomandă extracţia.
  • O simplă radiografie îl poate ajuta pe medicul dentist să îşi dea seama dacă molarii de minte vor erupe corect.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici