Care este cel mai mare duşman al tenului

Cercetătorii britanici au realizat un studiu recent în care au analizat efectele somnului asupra pielii, iar rezultatele sunt şocante, oboseala fiind vizibilă la propriu pe faţă, scrie One.ro.

1167 afișări
Imaginea articolului Care este cel mai mare duşman al tenului

Care este cel mai mare duşman al tenului

Somnul permite corpului să elimine toxinele şi să se vindece, iar când nu sunt respectate cele opt ore recomandate, acest lucru nu este dus la capăt cu succes, de aici şi efectele nedorite.

Subiecţii care au participat la studiu au fost fotografiaţi după ce dormiseră opt ore noaptea. Apoi, cu ajutorul unui aparat special, le-a fost analizată calitatea pielii. După ce au dormit numai şase ore pe noapte, timp de cinci zile, s-au realizat alte fotografii, ce au scos la iveală efectele nocive asupra tenului. Astfel, s-a observat o creştere netă a ridurilor şi imperfecţiunilor, în medie cu 45%.

La unele femei, cele două ore de somn în minus au dus la sporire cu 127% a numărului de coşuri şi cu 68 % a petelor de roşeaţă.

Şi asta nu e tot, lipsa somnului influenţează şi autopercepţia, astfel că voluntarii care dormiseră doar şase ore se simţeau mai puţin atrăgători, scrie One.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici