Cât de eficiente şi de benefice sunt produsele de albit dinţii

Oferta tot mai mare a produselor de albit dinţii ne pune în dificultate atunci când vrem să alegem un sortiment care să ne ofere rezultatul dorit fără a provoca deteriorarea smalţului.

48 afișări
Imaginea articolului Cât de eficiente şi de benefice sunt produsele de albit dinţii

Cât de eficiente şi de benefice sunt produsele de albit dinţii (Imagine: Shutterstock)

Stomatologii spun că trebuie să le facem o vizită chiar şi atunci când optăm pentru albirea dinţilor acasă. "Piaţa este invadată de tot felul de produse pentru albit dinţii. Ele se găsesc sub mai multe forme: pastă, gel sau praf. Important este să ştim să alegem produsul care se potriveşte structurii danturii noastre", spune medicul stomatolog Stela Nicolăescu. Potrivit specialistului, astfel de produse sunt contraindicate persoanelor care acuză sensibilitate dentară. "Dantura lor este afectată. Aplicarea unor astfel de tratamente va duce la distrugerea dinţilor", explică medicul.

Printre cele mai riscante produse de albit dinţii se află, potrivit stomatologului, tratamentul care se aplică pe un dispozitiv şi pe care pacientul îl păstrează în gură pe perioada nopţii. "Aceste produse trebuie folosite un anumit număr de ore, pe o perioadă limitată. Din dorinţa de a avea rezultate spectaculoase într-un timp scurt însă, românii îşi pot distruge dantura. După o îndelungată folosire, riscăm să ne producem eroziuni la nivelul dinţilor şi carii", menţionează dr. Nicolăescu.

Citeşte mai multe despre produsele de albit dinţii pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici