- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (17.08.2012, 16:08)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce e bine să mâncăm şi ce nu? Cum se schimbă sfaturile nutriţioniştilor în timp
A devenit un obicei ca unii oameni de ştiinţă să emită o teorie privind un aliment sănătos pentru ca după o perioadă alţii să afirme contrariul. În timp, unele alimente au trecut de la a fi recomandate la a fi extrem de nocive pentru organism.
6781 afișări
Imagine: Shutterstock
Părerile cercetătorilor sunt atât de diferite încât The Sun a realizat o cronologie a recomandărilor oamenilor de ştiinţă.
Ouă
1990: Nutriţioniştii au avertizat că ouăle produc un colesterol mare iar consumul mediu a scăzut la două, trei pe săptămână.
2009: Sfatul privind reducerea consumului de ouă a fost retras după ce studiile au arătat că cei mai mulţi oameni nu au colesterolul mărit din cauza lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Arta cere sacrificii. Anne Hathaway recunoaște că a fost nevoită să sărute 10 bărbați la un casting pentru a testa chimia dintre parteneri
-
Adrian Sârbu: Creşterea PIB înseamnă creşterea bogăţiei tale. În România există oportunităţi. Fii vesel, pentru că economia creşte şi bazată pe nivelul tău de bună dispoziţie şi de gândire pozitivă
-
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
-
Britanicii cer ca ţinta NATO pentru cheltuieli să crească din cauza lumii mai periculoase
2012: Consumarea a două gălbenuşuri de ou pe săptămână este la fel de nocivă pentru inimă ca şi fumatul pentru că înfundă arterele, afirmă cercetătorii canadieni.
Ciocolata neagră
2011: Nutriţioniştii din New York afirmă că aceasta conţine antioxidanţi care luptă împotriva cancerului şi protejează sistemul cardiac.
2012: Cei care o mânâncă de câteva ori pe săptămână sunt mai slabi decât cei care o fac ocazional, menţiona un studiu american în martie.
2012: O analiză europeană concluzionează că aceasta contribuie la obezitate.
Cârnaţi
2011: Nivelul de sare din cârnaţi poate declanşa o presiune mare a sângelui, infarct sau boli de inimă.
2012: Consumarea unui cârnat pe zi măreşte riscul de cancer pancreatic, precizau cercetătorii în ianuarie.
2012: În aprilie, alţi cercetători au ajuns la concluzia că cei saturaţi de grăsimi sunt sănătoşi dacă au cel puţin 85 la sută carne.
Vinul roşu
2001: Cercetătorii londonezi spun că vinul proteajă inima pentru că se pare că ţine arterele neînfundate.
2011: Vinul roşu poate stimula creşterea bacteriilor în stomac, conform cercetătorilor americani.
2012: Doar un pahar de vin roşu pe zi creşte riscul de cancer la sân, conform oamenilor de ştiinţă din Germania şi Italia.
Pâinea albă
1950: Este plină de vitamine şi minerale. Are de două ori mai mult calciu decât pâinea neagră din făină integrală.
2007: Cercetătorii Universităţii din Virginia spun că pâinea albă nu stimulează îngrăşarea iar carbohidraţii "nu sunt inamicul".
2012: Oamenii de ştiinţă de la Harvard spun că o porţie pe zi poate creşte semnificativ riscul de a avea diabet de tip 2.
Strugurii
2008: Mostre luate din pieţele europene relevă că strugurii au un nivel ridicat de pesticide.
2011: Consumul de struguri poate preveni boli ale ficatului, conform unui studiu al Universităţii din Queensland
2012: Strugurii sunt bogaţi în vitaminele A, C, B6 şi minerale, ceea ce te poate face să arăţi mai tânăr, precizează experţii britanici.
Cafeaua
1980: Temeri privind cafeaua după ce un studiu american a suferat că aceasta creşte riscul de cancer pancreatic.
2007: O analiză a 66 de teste clinice în spitale relevă că aceasta nu este cancerigenă şi acuză ţigările fumate în timpul servirii cafelei.
2012: Cartea "Cafeaua e bună pentru tine" susţine că aceasta e mai probabil să oprească cancerul şi reduce riscurile de boli cardiologice.
Cartofii
2002: Dieta New Atkins susţine că reducerea alimentelor precum cartofii este cheia pentru slăbit.
2009: Cartofii sunt bogaţi în vitamina B6 care combate stresul, susţin cercetătorii europeni.
2011: Două porţii de cartofi pe zi pot reduce presiunea sângelui, conform nutriţioniştilor americani.
Citeşte şi:
Secretele din bucătăria restaurantelor: Ce NU TREBUIE să comanzi şi cum eşti înşelat de ospătari - VIDEO
Citeşte şi:
Curry poate preveni diabetul
Citește pe alephnews.ro: Mark Zuckerberg a dezvăluit motivul pentru care poartă un nou colier. Ce valoare sentimentală are pentru CEO-ul Meta
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cei mai mari economişti maghiari: „Uitaţi de Austria. Trebuie să ajungem din urmă România! Avantajul semnificativ al Ungariei faţă de România la dezvoltare calitativă nu mai există“
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Un american era pe cale să-și piardă un braț din cauza unui aligator: „Am știut că voi muri chiar atunci”
Elon Musk dă pe toată lumea afară: După ce a concediat 14.000 de angajaţi, celebrul miliardar a decis să renunţe la o divizie întreagă abia formată
De ce să te duci să lucrezi la H&M la Londra, pe 1.800 de lire sterline, când aceiaşi bani îi obţii la Bucureşti, într-o trattorie, şi ai costurile vieţii mult mai reduse, începând cu chiria?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Omul cu Tourette” a DIVORȚAT în secret! Motivul jenant pentru care Andrei Ungureanu și soția lui s-au despărțit
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe