Ce pericole ascund pilulele contraceptive

Femeile care iau anticoncepţionale "după ureche" prezintă un risc cu 40 la sută mai mare de a suferi infarcte şi accidente cerebro vasculare, susţin medicii, potrivit Gândul.

102 afișări
Imaginea articolului Ce pericole ascund pilulele contraceptive

Ce pericole ascund pilulele contraceptive (Imagine: Mediafax Foto)

Anticoncepţionalele luate "după ureche", fără recomandarea unui medic, duc la dereglarea nivelului hormonal din sânge, atenţionează ginecologii. Ei menţionează şi alte efecte negative precum creşterea în greutate sau pilozitatea excesivă.

"Anticoncepţionalele se dau în urma unor analize de sânge. În plus, medicul specialist va face anamneza pacientei, adică istoricul familial al afecţiunilor, pentru a nu declanşa apariţia anumitor boli", spune medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu, asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". Studiile de specialitate au demonstrat faptul că femeile care iau pilule contraceptive, fără a apela la un medic specialist, prezintă un risc cu 40 la sută mai mare de a suferi infarcte şi accidente cerebro-vasculare.

Citeşte mai multe despre pericolele pe care le ascund pilulele contraceptive pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici