Ce trebuie să ştii dacă îţi doreşti să practici kangoo jumps - Gândul

Dacă îţi doreşti să obţii un corp armonios, te poţi apuca de kangoo jumps. Săriturile de cangur după o coregrafie bine stabilită îţi lucrează întreaga musculatură. Antrenamentul are o influenţă pozitivă asupra sănătăţii discurilor intervertebrale, dar este total interzis persoanelor care suferă de spondiloză cervicală, notează Gândul.

1524 afișări
Imaginea articolului Ce trebuie să ştii dacă îţi doreşti să practici kangoo jumps - Gândul

La început, scopul ghetelor era unul de reabilitare.  Iniţial, ghetele pe care se caţără astăzi practicantele acestui sport au fost folosite pentru recuperarea sportivilor de performanţă după accidentări.

"Kangoo Jumps ajută corpul să dobândească o poziţie adecvată, pentru că în acest mod ne putem păstra echilibrul şi coordonarea în timpul efectuării exerciţiilor aerobice sau în timpul alergării.  În timpul utilizării ghetelor kangoo jumps sunt stimulaţi receptorii mecanici ai coloanei şi articulaţiile membrelor. Eu am un ligament slăbit de la un maraton din tinereţe  şi nu m-a deranjat niciodată această afecţiune în timpul antrenamentelor”, spune antrenoarea de kangoo jumps Diana Ştirbu, pentru Gândul.  

Kangoo Jumps poate avea însă şi numeroase alte beneficii:

– Dezvoltă musculatura şi îţi conturează silueta în mod natural;

– Reduce rapid grăsimea / greutatea în exces;

– Previne problemele cardiovasculare;

– Încetineşte procesul de îmbătrânire;

– Previne şi corectează multe probleme de sănătate;

– Induce stare de bine (combate astfel depresia) şi reduce stresul;

– Redă vitalitatea;

– Stimulează sistemul limfatic. Astfel, curăţă celulele, elimină toxinele dăunatoare, întăreşte sistemul imunitar, echilibrează metabolismul;

Practicanţii acestui sport sunt atenţi la paşi şi uită de efort, iar în acest fel ard mai multe calorii. Muzica este cea care dă tonul clasei. La o şedinţă se pierd în jur de 800 de calorii. “Sportul dă rezultate dacă este însoţit şi de un stil de viaţă sănătos. Alegeţi să mâncaţi produse naturale şi renunţaţi la zăhar. Alimentele pe care trebuie să le ştergeţi de pe listă: sucurile, zahărul, biscuiţii.  În general, evitaţi produsele care intră în categoria ronţăit între mese”, spune antrenoarea Diana Ştirbu.

Dacă vreţi să urmaţi un astfel de program, ţineţi cont de următoarele reguli:

1 Kangoo Jumps este cel mai eficient antrenament cardio, aşa că e indicat să vă pregătiţi hăinuţe de schimb, prosop şi apă, pentru că o să transpiraţi mult;

2. Aveţi nevoie de o pereche de şosete în plus ( de regulă mai lungi, ca cele pentru adidaşi);

Citeşte continuarea pe Gândul

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici