Video Cea mai mare Super Lună din ultimii 70 de ani va putea fi admirată din nou pe cer din 14 noiembrie - VIDEO

Pe data de 14 noiembrie 2016, luna se va afla la cea mai apropiată distanţă de Pământ, eveniment ce a mai avut loc în urmă cu aproape 70 de ani, în luna ianuarie a anului 1948.

3910 afișări

Luna va apărea cu o dimensiune cu 14% mai crescută şi va fi mai strălucitoare cu 30% faţă de normal. Acest eveniment va mai avea loc pe data de 24 noiembrie 2034, notează Descoperă.

Aşa cum explică NASA, pentru că Luna are o orbită eliptică, o parte a acesteia, numită perigeu, se află cu 48.280 de kilometri mai aproape de pământ decât cealaltă. Când Soarele, Luna si Pământul se aliniază, în timp ce Luna orbitează Pamantul, acest eveniment este numit "syzygy". Când acest eveniment se petrece, având partea perigeului înspre noi, şi Luna se regăseşte în partea opusă a Pământului dinspre Soare, obţinem ceea ce se numeste syzygy-perigeu.

"Luna plină ce va apărea în această zi nu doar că va fi cea mai mare Lună a anului 2016, ci şi cea mai mare care a putut fi văzută de la începutul secolului XXI", afirmă NASA.

Modul în care o vei observa depinde de locul în care te afli. Asta explică de ce, dacă te vei afla într-o zonă cu foarte multe clădiri, pentru a putea face o comparaţie, ai toate şansele să vezi că Luna are dimensiuni mai mari. Însă, dacă vei observa Luna într-un punct în care se află aproape de orizont, se creează ceea ce se numeşte "iluzia Lunii": când Luna se află la orizont, se pot observa dimensiuni foarte mari ale acesteia atunci când în faţa celui care priveşte se află pomi, clădiri sau alte obiecte.

Dacă plănuieşti să observi Luna pe data de 14 noiembrie, asigură-te că te vei afla într-un loc întunecat, departe de luminile oraşului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici