Cele mai importante ingrediente pentru a combate îmbătrânirea

Celebra Sherry Ingraham, unul dintre cei mai importanţi dermatologi din SUA, oferă câteva recomandări în ceea ce priveşte tratamentul anti-îmbătrânire, cel mai important aspect de reţinut fiind folosirea unei creme cu protecţie solară, scrie one.ro.

1165 afișări
Imaginea articolului Cele mai importante ingrediente pentru a combate îmbătrânirea

Cele mai importante ingrediente pentru a combate îmbătrânirea

"Dacă vă gândiţi la protecţie solară atunci acesta este cel mai important produs anti-îmbătrânire şi ar trebui să începeţi cât devreme!", spune Sherry.

Cu alte cuvinte, acum este momentul pentru a deveni mai familiarizat cu produsele de îngrijire a pielii, mai precis, cu ingredientele de pe etichetă cu rol cheie în acest proces.

Un ritual preventiv, stabilit încă de la 20 de ani, poate menţine aspectul sănătos al pielii şi după 30 de ani. Ingraham spune că este esenţial să includem în acest ritual o parte din ingredientele anti-îmbătrânire, de care fiecare femeie de peste de 30 de ani este obligatoriu să ştie.

Cremă de protecţie solară cu SPF 30 sau mai mare

"Este imperativ să alegeţi o formulă cu spectru larg, cu SPF 30 sau mai mare. Recomand ca toţi pacienţii mei să folosească o cremă de protecţie sau fond de ten cu zinc. Este unul dintre cele mai importante ingrediente din produsele cosmetice", a declarat aceasta.

Alfa-hidroxi acidul (AHA)

Acesta este unul dintre cei mai importanţi ingredienţi care luptă cu ridurile şi care este folosit ca metodă de înfrumuseţare încă din cele mai vechi timpuri. Se găseşte sub mai multe forme, precum acid glicolic, acid citric, acid lactic, acid tartaric sau derivaţi din acizii de fructe. AHA este un exfoliant care îndepărtează celulele moarte şi le lasă pe cele noi la suprafaţă. Acest acid îmbunătăţeşte producţia de colagen şi creşte duritatea pielii, fără a cauza inflamaţii, măreşte capacitatea pielii de a rămâne hidratată şi îmbunătăţeşte aspectul pielii, scrie one.ro.

Antioxidanţii

Aceştia au un rol de bază în încetinirea procesului de îmbătrânire şi protejarea pielii. Din păcate, radicalii liberi produc un adevărat dezastru asupra colagenului şi elastinei tenului nostru. Sherry Ingraham recomandă un ser cu aproximativ 15-20% format din vitamina C, pentru a fi absorbit în mod corespunzător. Resveratrolul, pe care îl găsim în anumite vinuri roşii, este un antioxidant foarte mare.

De asemenea, consumul unor alimente care conţin antioxidanţi ne asigură o tinereţe fără bătrâneţe. Conform one.ro, acestea sunt unele dintre cele mai mai importante alimente cu antioxidanţi:

- ardeii roşii şi galbeni conţin carotenoide, care reduc ridurile

- avocado conţine o mare cantitate de vitamina B, care tratează iritaţiile şi roşeaţa tenului sensibil

- fructele de pădure au multă vitamina C, care protejează fibrele de colagen; vitamina C se mai găseşte în citrice, măceşe, pătrunjel, broccoli, roşii şi căpşuni

- vitamina E se găseşte în brânza proaspătă, nuci, seminţe, legume verzi

- strugurii roşii sunt o sursă bogată de flavonoide şi polifenoli, care păstrează sănătatea inimii şi calitatea pielii

- cartofii cruzi au o mare cantitate de cupru, care oferă strălucire pielii

- morcovii conţin beta-caroten şi protejează pielea de razele soarelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici