Cercetătorii au descoperit un nou medicament care poate schimba modul de a trata coronavirusul. Ce este EIDD-2801

Oamenii de ştiinţă speră că un nou medicament, numit EIDD-2801, poate schimba modul în care medicii tratează COVID-19.

4478 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii au descoperit un nou medicament care poate schimba modul de a trata coronavirusul. Ce este EIDD-2801

Foto: Profimedia

Aceasta este o pistă preliminară, dar foarte promiţătoare care a apărut în prestigioasa revistă Science Translational Medicine, săptămâna aceasta. Mai multe tipuri de coronavirus au putut fi neutralizate la şoareci cu un nou antiviral numit EIDD-2801, relatează Le Figaro.
 
Cercetătorii americani din universităţile din Carolina de Nord şi Emory din Georgia au reuşit să oprească boala cauzată la animalele de laborator de către SARS-Cov-1 si de varul sau MERS-Cov, două coronavirusuri foarte apropiate de actualul Sars-CoV-2.
 
Medicamentul a fost administrat oral la 12 ore după infecţia animalelor, reducând mult prezenţa virală în plămâni, precum şi hemoragiile pulmonare şi pierderea în greutate tipică asociată bolii la aceste animale.
 
Transpus la oameni, unde încărcătura virală atinge mult mai târziu plămânii în timpul infecţiei, acest tratament ar putea rămâne eficient la o săptămână după începerea simptomelor, au subliniat cercetătorii.
 
Acest produs este promiţător. Este din aceeaşi familie de inhibitori de nucleozide ca Remdesivir, care este testat în prezent la pacienţi în studiul clinic Discovery ", a spus  specialistul în coronavirusuri, Bruno Canard.

Ce este EIDD-2801

EIDD-2801 nu este în totalitate necunoscut în virologie. Este derivat dintr-o moleculă, NHC, care s-a dovedit deja a fi un inhibitor puternic in vitro al virusurilor ARN, precum cele ale gripei, Ebola şi a coronavirusurilor, unele dintre ele fiind prezente în lilieci capabili să infecteze direct celulele umane.
 
NHC a fost descoperit în 2002 de fostul laborator american Pharmasset unde a fost de asemenea dezvoltat in 2007 principalul antiviral capabil să vindece hepatita C, sofosbuvirul.
 
Face parte din familia analogilor de citozină, dintre care unele, cum ar fi lamivudina sau emtricitabina, sunt printre cele mai utilizate medicamente împotriva unui alt virus cunoscut, HIV.
 
”Dacă are succes, producţia sa industrială ar putea începe foarte repede” a mai pus Bruno Canard.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici